31 Ocak 2017 17:01

MHP'nin içerisinde 'hayır' cephesi

MHP'li eski milletvekilleri ve Ülkü Ocakları eski başkanları 'Türk milliyetçileri 'hayır' diyor organizasyonu komitesi' kurdu.

Paylaş

MHP'li eski vekiller ve Ülkü Ocakları eski başkanları bir araya gelerek anayasa değişikliği referandumunda partiler üstü bir 'hayır' kampanyası yürütmek için "Türk milliyetçileri 'hayır' diyor organizasyonu komitesi" kurdu.

İlk toplantısını Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu gibi isimlerin katılımıyla dün Ankara'da Milli Düşünce Merkezi'nde yapan komite gelecek hafta tekrar bir araya gelmeyi planlıyor. Katılımcılar, referandumda 'hayır' oyu vermeyi düşünen Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi gibi partilerle temasa geçmeyi düşünüyor.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, dünkü toplantıda komitenin referandum sürecinde yapılacaklara ilişkin görüş alışverişinde bulunduğunu belirterek, oluşumun partiler üstü olacağına dikkat çekti. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, hayır kampanyasını bir partiyi ya da kişiyi hedef alarak yürütmeyeceklerinin altını çize Halaçoğlu, "Anayasa değişiklikleri padişahlıkta bile olmayan bir tek adam rejimini getiriyor. Biz tek adam yönetimine karşı demokratik hukuk devletini, kuvvetler ayrılığını savunan herkesi bu oluşumda yer almaya davet edeceğiz." dedi. Bu birleşmenin "partiler üstü" olacağını ancak "hayır" oyu vereceğini açıklayan Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi gibi partilerle de temasa geçeceklerini ifade eden Halaçoğlu, "Anayasa değişikliği yürütmeyle birlikte yasama ve yargıyı tek elde topluyor. Bu sistem Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nde var ve kimse mutlu değil. Biz de Türkiye'de buna hayır diyecek herkesle görüşüp ortak ne yapacağımızı planlamak için bir toplantı yaptık." dedi.

Halaçoğlu, 18 Şubat'ta geniş katılımlı bir toplantı yaparak 'Hayır' kampanyasını resmi olarak başlatacaklarını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fitch: Not indiriminde siyasi konular etkili

SONRAKİ HABER

3 ayda 27 milletvekili gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...