31 Ocak 2017 16:40

Reina katliamıyla ilgili 10 kişi daha tutuklandı

Reina katliamına ilişkin İzmir'de yürüyülen soruşturmada 10 kişi tutuklandı. Aynı soruşturmada daha önce de 11 kişi tutuklanmıştı.

Paylaş

İstanbul'da yılbaşı gecesi 39 kişinin yaşamını yitirdiği, 65 kişinin yaralandığı Reina katliamı ardından İzmir'de düzenlenen operasyonda IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve terör saldırısını gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov ile bağlantılı oldukları belirlenen 10 kişi tutuklandı. Aynı operasyonda gözaltına alınan 11 kişi de daha önce tutuklanmıştı.

4 Ocak'ta Bornova ve Buca İlçelerinde düzenlenen operasyonlarda IŞİD üyesi olduğu belirlenen 21 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların kaldıkları evlerde yapılan aramalarda çoğunluğunun sahte olduğu değerlendirilen farklı ülkelere ait 41 pasaport, 12 cep telefonu, tablet, 2 palaska, 2 kütüklük, bel aparatı, GPS cihazı, keskin nişancı tüfeği dürbünü, gece görüş dürbünü, operasyonel fener, yabancılara mahsus 15 sahte geçici kimlik belgesi bulunmuştu.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin terör saldırısını gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov ile Konya'daki hücre evinde birlikte kaldıkları, IŞİD terör örgütünün Suriye'deki yöneticilerinin talimatlandırdığı İstanbul'daki örgüt üyelerinin yönlendirmesiyle İzmir'de hücre evi yapılanmasına gittiği tespit edildi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 11 kişi daha önce adliyeye sevk edilerek tutuklanmıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şaka değil cinayet: Yağmur Önüt davasında cezasızlık!

SONRAKİ HABER

Fitch: Not indiriminde siyasi konular etkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...