31 Ocak 2017 15:57

Sigara tüketimini azaltmanın yeni yöntemi: Fahiş zam

Avusturalya hükümeti, sigara tüketimini azaltmak için sigara fiyatını 2020’ye kadar kademeli olarak 40 Avustralya dolarına çıkarmayı planlıyor.

Paylaş

Sigara tüketimini azaltmak isteyen Avustralya hükümeti sigara fiyatını 2020’ye kadar kademeli olarak 40 Avustralya dolarına (Yaklaşık 114 Türk lirası) çıkarmayı planlıyor. Ülkede üst üste yapılan zamların ardından Avustralya’da sigara tüketiminin, son 6 yılda yüzde 15 azaldığı belirtiliyor. Alman bankası Deutsche Bank’ın Nisan 2015’te yayımladığı bir rapora göre, Avustralya dünyada sigaranın en pahalı olduğu ülke. Avustralya’nın Melbourne kentinde bugünkü fiyatlarla bir paket sigaranın fiyatı yaklaşık 79 Türk Lirası.

ÇOCUK PARKLARININ 10 METRE YAKININDA YASAK

BBC’nin haberine göre, tüm sigara paketlerinin tek tip olması uygulamasını hayata geçiren ilk ülke olan Avustralya’da, sigara içilebilecek alanlar konusunda ciddi sınırlamalar bulunuyor. Ülkede iş yerleri, bar ve restoranlarla başlayan sigara yasağı, hızla genişledi. Örneğin South Wales eyaletinde şimdi çocuk parklarının 10 metre, kamusal binaların girişi, tren platformları, taksi durakları ve otobüs duraklarının dört metreye kadar yakınında sigara içmek yasak. Diğer eyaletlerde de benzer yasaklar var. Birçok plajda sigara içmek yasak. Eyaletlerin çoğu, hapishanelerde sigaraya izin vermiyor. Ve tüm eyaletlerde, çocukların da seyahat ettiği arabalarda sigaraya yasak getirilmiş durumda. Yasaklara uymayanlara 2 bin Avustralya dolarına (Yaklaşık 5 bin 720 Türk lirası) kadar ceza veriliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: Ateşkese katılan grupların sayısı 1.162'ye yükseldi

SONRAKİ HABER

Karaokede cinsiyetçi ödül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa