31 Ocak 2017 15:36

83 yaşında tutuklanarak torunuyla aynı koğuşa konuldu

83 yaşındaki Hacı İsa Sezek, 1 yıl önce tutuklanan 29 yaşındaki torunu Süleyman ile aynı koğuşta kalıyor.

Paylaş

gazeteduvar internet sitesinden Hacı Bişkin'in haberine göre; Siirt’teki evine baskın yapılması sonrası gözaltına alınan 83 yaşındaki Hacı İsa Sezek, 4 Ocak tarihinde tutuklandı. ‘Örgüt üyesi olduğu’ iddiasıyla 25 gün emniyette tutulduktan sonra tutuklanan Sezek, torunu Süleyman ile aynı koğuşa konuldu.

AYNI AİLEDEN 3 KİŞİ CEZAEVİNDE, GERİDE KALAN ANNE HASTANEDE

Hacı İsa Sezek, cezaevine girdiği zaman iki torunu da cezaevinde imiş ve 33 yaşındaki torunu Şükrü 14 gün önce tahliye edilmiş. Hacı İsa Sezek'in kızı Ayşe Sezek, annesinin 25 gün boyunca babasının yolunu gözlediğini söyleyerek "Babam 25 gün tutuklu kaldıktan sonra cezaevine götürüldü. Annem, babam tutuklandıktan sonra hastalandı. Annemin zaten kalp yetmezliği ve akciğerinde sorunlar vardı, beş gün önce de hastalanınca hastaneye kaldırdık. Şu an annem hastanede, yeğenim ve babam ise cezaevinde aynı koğuşta kalıyor” dedi.

'BABAM 1994'TE DE İŞKENCE GÖRMÜŞTÜ'

Babasının 1994’te işkence gördüğünü ve bu yüzden sürekli hastalandığını söyleyen Ayşe Sezek, “Babamın davası siyasi olduğu için avukatlar ilgilenmek istemiyor yani şu an babamın bir avukatı yok. Mahkemeye çıkmak için en az 4-5 ay daha bekleyebilir. Babam yaşlı ve daha suçu bile kesinleşmemişken cezaevinde tutulmamalı. 1994’te işkence görmüş, bu yüzden ayaklarında sorun var. Lütfen onu serbest bıraksınlar.” diyerek tepkisini dile getiriyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Donetsk'te çatışma: 7 Ukrayna askeri öldü

SONRAKİ HABER

Rusya: Ateşkese katılan grupların sayısı 1.162'ye yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...