10 Haziran 2012 11:37

HDK, CEHA işçileri için eylem yaptı

Sendikalaşma mücadeleleri devam eden CEHA işçilerine destek büyüyor.Dün Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kayseri bileşenleri direnişte 35. günlerini geride bırakan ve yetki bekleyen CEHA işçilerine destek açıklaması yaptı. Kayseri Cumhuriyet meydanında bir araya gelen kongre üyeleri adına açıklamayı İl Yür&uum

HDK, CEHA işçileri için eylem yaptı
Paylaş

Dün Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kayseri bileşenleri direnişte 35. günlerini geride bırakan ve yetki bekleyen CEHA işçilerine destek açıklaması yaptı. Kayseri Cumhuriyet meydanında bir araya gelen kongre üyeleri adına açıklamayı İl Yürütme Kurulu üyesi Mustafa Öcal yaptı. CEHA Büro Mobilyalarındaki sendikalaşma mücadelesini toplumun ve işçilerin eskisi gibi yönetilmek istemediğinin bir tezahürü olarak değerlendiren Öcal, “Referandum döneminde ‘işçiler iki sendikaya birden üye olabilecek’ diyenler, CEHA işçileri Birleşik Metal-İş’e üye olunca 30’u işten atıldı. Bu da yetmedi karakollara çekildi, terörist anarşist ilan edildiler” diye konuştu.

“Türk, Kürt, Çerkez, Alevi, Sünni her milliyet ve inançtan emekçiler olarak birlik olup haklarımızı savunmalıyız. HDK bunun için kurulmuştur” diyen Öcal, 16 Haziran’da saat 13.00’de, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılacak olan Yeni Anayasa Paneli’ne tüm vatandaşları davet etti.
(Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Komisyon Köşk’e çıkıyor

SONRAKİ HABER

Tez Koop-İş 5 No'luda yeni başkan Karakurt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...