31 Ocak 2017 14:01

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım: Hukukun zerresi yok

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen’in tutuklanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Hakkında savcılığın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkarılan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen’nin duruşmasının ardından davayı takip eden HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Ziya Pir, İmam Taşçıer ve Feleknas Uca adliye binası önünde açıklama yaptı.

Burada konuşan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, ülkede hukuksuzluğun bir ölçüye dönüştüğünü söyledi. Yıldırım, sürecin hukuki ve yargısal bir şekilde işlemesini talep ettiklerini belirtti.

Yargının kurumsal kimliği ve meslek onuru ile oynanmaya çalışıldığını vurgulayan Yıldırım, “Bu siyasi iktidar mensupları şunu unutmasınlar; bu ölçüyü kendileri koyuyorlar, bu ölçü ile kendileri bir gün yargılanırlar. Büyük bir hukuksuzluk belası ile yüz yüze geldiklerinde hiç itiraz edebilecekleri mecalleri olmayacak. Belki o gün yine onların bağımsız ve tarafsız bir yargıda hesap vermeleri gerektiğinin savunucusu biz olacağız” dedi.

Yargının boğazına kadar siyasallaştığını ve mevcut iktidarın sürekliliğini koruyamayacağını ifade eden Yıldırım, “Bugünkü iktidar ilelebet iktidarını sürdürmeyecek ve bugün koydukları ölçüler üzerinden kendileri de mutlaka yargılanacaklardır. Biz sürecin hukuki ve yargısal olmasını isterdik. Ama hukuka yargıya tekabül eden zerre bir tarafı yok bunun ve siyasallaştıran da biz değiliz. Siyasi iktidar, hem kolluğu hem yargıyı boğazına kadar siyasallaştırmıştır” diye konuştu.

Morallerinin yerinde olduğunu söyleyen Yıldırım, herkesin moralini korumasını ve yaşadıkları günlerin geçici olduğunu belirtti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Taşçıer: HDP’li seçmenler sindirilmek isteniyor

SONRAKİ HABER

Urfa’da yoğun kar yağışı: 33 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...