31 Ocak 2017 13:05

Savaşa dikkat çekmek için 'kardan Alan ve Ümran' yaptı

Hakkari Yüksekova’da yaşayan Mehmet Şerif Karahan, savaşın yol açtığı ölümlere dikkat çekmek için kardan ‘Alan Kurdi’ yaptı.

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Mehmet Şerif Karahan, Muğla´nın Bodrum ilçesinde boğularak kıyıya vuran 3 yaşındaki Alan Kurdi'nin ve Suriye'nin Halep kentinde yaşanan saldırılarda yaralandığı iddia edilen ve ambulanstaki görüntüsüyle büyük yankı uyandıran 5 yaşındaki Ümran'ı kardan yaptı. Karahan, artık çocukların ölmesini istemediğini söyledi.

Yüksekova'nın Yeni Mahalle semtinde oturan yaz aylarında inşaat işçisi olarak çalışan evli 1 çocuk babası 37 yaşındaki Mehmet Serif Karahan, kar kalınlığının yaklaşık 1 metreyi bulduğu ilçede, acının sembolü olarak dünyada büyük yankı uyandıran iki çocuğun kardan fügürlerini yaptı. Savaş ortamında çocukların yaşadığı trajediye dikkat çekmek istediğini söyleyen Karahan, Alan ile Ümran'ı yapmak için yaklaşık 15 gün çalıştığını belirtti.

Alan'ın saçlarını yapmak için berberde kestirdiği kendi saçlarını kullandığını söyleyen Karahan, kıyafetlerini ise 5 yaşındaki kızının kıyafetlerinden yararlanarak yaptığını belirtti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP PM üyesi Avukat Saliha Sera Kadıgil adliyede

SONRAKİ HABER

Şair Didem Madak’ı anlatan belgesel seyirciyle buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...