31 Ocak 2017 11:59

Silvan ve Elazığ'da kar yağışı köy yollarını kapattı

Kar yağışı nedeniyle Diyarbakır'ın Silvan ilçesi ile Elazığ'da onlarca köy yolu ulaşıma kapandı.

Paylaş

Diyarbakır Silvan’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İlçeye bağlı onlarca köy yolları ulaşıma kapanırken Diyarbakır, Batman, Bismil ve Kulp ilçesiyle bağlantılı yollardaki ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Belediyeye bağlı ekipler, yolların açılması için akşam saattlerinden itibaren başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan Meteroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır ve çevre illerindeki vatandaşların yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarılarda bulunarak “Çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışlarının neden olabileceği olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve benzeri olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Silvan İlçesi'nde belediye hoparlöründen yapılan anonslarda, vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldı. Silvan'da kar yağışına sevinen çocuklar kar topu oynarken, bazı çocuklar da zabıta yardımıyla kardan adam yaptı.

ELAZIĞ'DA 61 KÖY YOLU KAPALI

Öte yandan Elazığ'da merkeze bağlı 13, Karakoçan’da 24, Sivrice’de 4, Palu’da 4, Keban’da 8, Maden’de 3, Kovancılar’da 2, Alacakaya’da 2 ve Ağın'da 1 olmak üzere toplam 61 köy yolunun yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi. İl Özel İdare ekiplerinin yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı yollara müdahale edemediği belirtildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tomografi çekilirken fenalaşan kadın öldü

SONRAKİ HABER

Gündem dağıtıcısının tutukluluğunun devamına karar verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...