31 Ocak 2017 11:30

Berlin Film Festivali'nin jürisi açıklandı

67. Berlin Film Festivali'nin Paul Verhoeven başkanlığındaki Uluslararası Yarışma jürisinin üyeleri açıklandı. 

Paylaş

9 Şubat’ta başlayacak Berlin Film Festivali'nin jürisi Tunuslu yapımcı Dora Bouchoucha Fourati, İzlandalı sanatçı Olafur Eliasson, ABD'li oyuncu Maggie Gyllenhaal, Alman oyuncu Julia Jentsch, Meksikalı oyuncu Diego Luna ve Çinli yönetmen Wang Quan'dan oluşacak. 

67. Berlin Film Festivali açılışını Fransız yönetmen Etienne Comars’ın “Django” filmiyle yapılacak. 18 filmin yarışacağı festivalde, 6 film ise yarışma dışı olarak izleyiciyle buluşacak. Yarışma dışı filmler arasında listeye yeni eklenen filmlerden biri Stanley Tucci’nin yönettiği ‘Final Portrait’ olarak dikkat çekiyor. Filmin başrollerinde Geoffrey Rush ve Armie Hammer bulunuyor.

Ayrıca başrollerini Catherine Deneuve ve Olivier Gourmet’nin paylaştığı Martin Provost’un yönettiği ‘Sage Femme’ de yarışma dışı olarak ana bölümde gösterilecek. Yarışma dışı bölümde merakla beklenen diğer bir film 1990’ların kült filmi ‘Trainspotting’in 21 yıl sonra çekilen devam filmi ‘T2 Trainspotting’ olarak öne çıkıyor. Bu filmin yönetmen koltuğunda Danny Boyle otururken başrolde Ewan McGregor’ı görüyoruz.

AKİ KAURİSMAKİ’DEN BİR MÜLTECİ HİKAYESİ

arışma ise tecrübeli isimler ve genç yönetmenlerin bir araya geldiği bir liste sunuyor. Finlandiya sinemasının özgün ismi Aki Kaurismaki’nin yeni filmi ‘The Other Side of Hope’la heyecanla bekleniyor. En son ‘Le Havre’a imza atan Kaurismaki’nin ‘The Other Side of Hope’u tema olarak bu filmin devamı niteliğinde ve Suriyeli bir mülteciye odaklanıyor.

Yarışmadaki diğer bir isim Sally Potter. En son 2012 tarihli ‘Ginger and Rosa’yı yöneten Potter, yeni filmi ‘The Party’de bir evdeki bir davette yaşayan gerilimi konu alıyor. Gerilimin sebebinin ise politik tartışmalar olması bekleniyor. Filmin aralarında Cillian Murphy, Emily Mortimer, Bruno Ganz ve Kristin Scott Thomas’ın da olduğu tecrübeli isimlerden oluşan oyuncu kadrosu da dikkat çekici.

Güney Kore sinemasının önemli yönetmenlerinden Hong Sang-soo, kariyerinin en verimli dönemlerinden birini yaşıyor. 2016 San Sebastian Film Festivali’nde ‘Yourself and Yours’la En İyi Film Ödülü, Altın İstiridye’yi kazanan yönetmen, sadece birkaç ay sonra Berlin Film Festivali’nde yeni filmi ‘On the Beach at Night Alone’la yarışıyor. Film, bir lise öğretmeni ve eşinin sorunlarla dolu yaşamına odaklanıyor.

Yarışmadaki genç ve parlak yönetmenlerden en dikkat çekenlerinden biri Rumen sinemacı Calin Peter Netzer. Yönetmen, bir önceki filmi ‘Çocuk Pozu’yla Berlin’in Altın Ayı Ödülü’ne uzanmıştı. Yeni filmi ‘Ana, mon amour’la bu yıl yarışacak Netzer, Romanya sinemasının yeni neslinin en büyük yeteneklerinden biri olarak sinema severlerin takip listelerinde.

ynı listelerde yer alan sinemacı Şilili yönetmen Sebastian Lelio, çıkışını orta yaşlı bir kadının portresi ‘Gloria’yla Berlin’de gerçekleştirdi. Lelio, yeni filmi ‘Una mujer fantástica’yla bir kez daha Altın Ayı için yarışacak. ‘Gloria’nın ardından bir kez daha bir kadın portresine imza atan Lelio, ‘Una mujer fantastica’yla eski bir sevgilisinin ölüm haberini alan bir garsonu odağına alıyor.

FESTİVALİN YARIŞMA LİSTESİ

‘Ana, mon amour’ Calin Peter Netzer

‘On the Beach at NIght Alone’ Hong Sangsoo

‘Beuys’ Andres Veiel

‘Colo’ Teresa Villaverde

‘The Dinner’ Oren Moverman

‘Django’ Etienne Comar

‘Félicité’ Alain Gomis

‘Hao ji le’ (Have a NIce Day) Liu Jian

‘Helle Nächte’ (BrIght Nights) Thomas Arslan

‘JoaquIm’ Marcelo Gomes

‘Mr. Long’ Sabu

‘The Party’ Sally Potter

‘Pokot’ (Spoor) Agnieszka Holland

‘Return to Montauk’ Volker Schlöndorff

‘Teströl és lélekröl’ (On Body and Soul)

Ildikó Enyedi ‘ToIvon tuolla puolen’ (The Other SIde of Hope) Aki Kaurismäki

‘Una mujer fantástIca’ (A FantastIc Woman) Sebastián Lelio

‘WIlde Maus’ (WIld Mouse) Josef Hader. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Bugge Wesseltoft ekibiyle Salon’da

SONRAKİ HABER

CHP'li Tezcan: 'Hayır' diyenlerin gözü korkutuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...