10 Haziran 2012 10:37

Erkekler de kürtaj yasağına karşı!

“Kadın ister çocuk yapar, ister kürtaj” diyerek kürtaj yasağı tartışmalarını protesto eden Kürtaj Yasağına Karşı Erkekler, bugün, Tünel Meydanı’ndan Taksim Meydanı’na yürüdü. Erkekler, Başbakan Erdoğan’a da “çenesini kapama” çağrısı yaptı.Taksim Meydanı’nda K&uum

Erkekler de kürtaj yasağına karşı!
Paylaş

Taksim Meydanı’nda Kürtaj Yasağına Karşı Erkekler adına yapılan açıklamayı ise Levent Pişkin okudu. Kadınların kürtaj yasağına karşı öfkelerinde yalnız olmadığını söyleyen Pişkin, Kürtaj Yasağına Karşı Erkekler olarak yasa tasarısı geri çekilene kadar sokaklarda olacaklarını belirtti.

‘KADIN KULUÇKA BİZ DAMIZLIK DEĞİLİZ’

Hükümetin, kürtajı yasaklama girişimlerinin cinsel özgürlüklerin kısıtlanması ve kadını toplumsal yaşamdan çekme politikasının ürünü olduğunu aktaran Pişkin, “Kadınları çocuk makinesi bizi de damızlık olarak gören bu zihniyetin dayattığı rolleri reddediyoruz” diye konuştu.

Hükümetin kürtajı yasaklamak yerinme sağlıklı doğum kontrol yöntemlerini yaygınlaştırması gerektiğini dile getiren Pişkin, “Ama Hükümetin böyle bir derdi yok. AKP daha fazla ucuz emek gücü istiyor. Vasıfsız genç çalışan sayısının artmasını ve emeklilik hakkını elde edenlerin sayısının azalmasını istiyor” dedi.
Başbakanın kürtajı Uludere katliamıyla eş tutmasına tepki gösteren Pişkin, “Uludere’de 34 insanı katlederken, yaptığı katliamı yüzsüzce inkar eden AKP, inanç simsarlığı yapmaya çalışıyor ama onu da beceremiyor” diye tepki gösterdi.

‘ERKEKLER SUÇA ORTAK OLMAYIN’

Erkeklerin korunma sorumluluğunu üstlenmemesinin de kadınların kürtaja başvurmalarına neden olduğunu vurgulayan Pişkin, “Kadınların kürtaj hakkı üzerinde başlatılmış saldırıya sessiz kalarak onay verdiğiniz ve buna karşı çıkmadığınız sürece, kendi korunma yükümlülüğünüzün üzerinden atladığınız sürece bu sorun köklü bir şekilde çözülmeyecek” diye konuştu. Pişkin, bütün erkeklerin kürtaj yasağına karşı, kadınlarla beraber alanlara çıkması gerektiğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)


HDK’Lİ ERKEKLER DE SOKAĞA ÇIKTI

İZMİR’de HDK’li erkekler, Kıbrıs Şehitleri Caddesinde “Kürtaj haktır. Söz kadınındır” pankartı ardında bir araya geldi. İzmir HDK adına basın metnini okuyan Alper Kaba, kadınların kürtaj konusundaki iradelerini ellerinden almaya kalkışmanın, kadına yönelik şiddet ve baskının açık bir göstergesi olduğunu söyledi. Kaba, “Tecavüzcülerin sırtını sıvazlayan, kadınları eve kapatıp çocuk makinesine çevirmeye çalışan bu ataerkil devletin karşısına, biz erkekler kendi erkekliğimizle de yüzleşerek çıkmak zorundayız” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Newsweek’ten kürtaj yorumu: Bir Erdoğan klasiği!

SONRAKİ HABER

ÖDP’de eş genel başkanlık dönemi başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...