31 Ocak 2017 11:21

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen adliyeye çıkarıldı

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Başsavcılığın itirazı üzerine adliyeye çıkarıldı.

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Adliyeye çıkarıldı.

Bilgen, 29 Ocak günü sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havaalanı'nda gözaltına alınarak Diyarbakır'a getirilmişti. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol uygulaması ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek serbest bırakılan Bilgen, HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) 6-8 Ekim Kobanê olaylarına ilişkin aldığı karar ve bu olaylara ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle açılan soruşturma kapsamında "Örgüt üyesi olmak" ile suçlanıyor.

Bilgen'in adliyeye çıkarılmasıyla CNN Türk, Hürriyet ve Habertürk gibi televizyon ve haber portalları "HDP'li vekil Ayhan Bilgen tutuklandı" başlıklı son dakika haberi geçti. Ancak DİHABER, Bilgen'in ifadesinin devam ettiğini duyurdu.

‘TUTUKLANDI’ İDDİASINA YANIT’

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen tutuklandığı yönünde çıkan haberlere de fotoğrafla yanıt verdi. Ajanslar Bilgen’in sorgusunun ardından tutuklandığını duyururken, HDP kaynakları ve avukatları Bilgen’in henüz ifadesinin sürdüğünü açıkladı. Bilgen CNN Türk yayınında altbantta geçen ‘Ayhan Bilgen tutuklandı’ bilgisiyle aynı karede görülüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doctor Who dizisinin 12’nci doktoru da diziden ayrılıyor

SONRAKİ HABER

Reina katliamıyla ilgili 14 şüpheliye tutuklama istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...