31 Ocak 2017 10:54

ABD’de 5 yaşındaki Müslüman çocuğa havalimanında kelepçe!

İran kökenli ABD vatandaşı 5 yaşındaki bir çocuk havalimanında 5 saat boyunca kelepçeli tutuldu. Trump'ın sözcüsü skandalı savundu.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarına herhangi bir gerekçe gösterilme zorunluluğu olmadan 90 gün boyunca ABD'ye giriş yasağı getirmesi tartışmalara yol açmaya devam ediyor.

Son olarak 5 yaşındaki İran kökenli ABD vatandaşı bir çocuk, yasağın son kurbanı oldu. Ailesiyle birlikte ABD'ye giriş yapmasına izin verilmeyen 5 yaşındaki çocuk başkent Washington'daki Dulles Havalimanı'nda 5 saat boyunca kelepçeli tutuldu.

Geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen olayı Demokrat senatör Chris Van Hollend gündeme getirdi. Senatör Van Hollend, çocuğun Maryland doğumlu olduğunu ve annesinin İranlı olduğunu söyledi.

Olayla ilgili soruları cevaplayan Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, 5 yaşındaki çocuğun ABD için tehdit oluşturduğu için kelepçelendiğini iddia etti.

“Yaş ve cinsiyetinden dolayı birinin tehdit oluşturmayacağını varsaymak yanıltıcı ve yanlış” diyen Beyaz Saray sözcüsü Spicer şöyle devam etti:
“Birinin, sınırlarımızı aşarak, bize zarar verebileceği zamanı bilmiyoruz. Başkan bu an üzerinde beklemek istemiyor. Tüm olanaklarını kullanarak, mümkün olan en kısa zamanda ülkeyi korumayı ve güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.”

ABD Başkanı Trump geçtiğimiz cuma günü 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarına ilk aşamada 90 gün ABD'ye giriş yasağı koyan başkanlık emrine imza atmıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cem Vakfı’ndan müfredat önerisi

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da üreticiler yol kapatma eylemlerine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...