31 Ocak 2017 10:43

Rize'de 348 köy yolu kardan kapalı

Rize'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 348 köy yolu ulaşıma kapandı. Ambulanslar ise hastaneye çıkan yolda kaldı.

Paylaş

Rize'de 3 gündür aralıklarla süren ve bu sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle dün ulaşıma açılan köy yollarının tamamı yeniden kapandı. 348 köy yolunun ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışma başlattı. İl merkezinde 30 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yüksek kesimde 80 santimetreyi aştı. Kar yağışı nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nda da ulaşım güçlükle sağlanıyor.

AMBULANSLAR YOLDA KALDI

İslampaşa Mahallesi’nde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çıkan yolda kardan dolayı ulaşımda aksamalar oldu. Rize Belediye ekiplerinin aralıksız temizleme çalışması yaptığı yolda oluşan buzlanma dolayısıyla araçlar hastaneye ulaşamadı. Polis ekipleri, zincir takmayan araçların hastaneye çıkmalarına izin vermedi, ancak zincir takmayan ambulanslar da hastane yolunda kaldı. Polis ve vatandaşlar, yolda kalan ambulansları iterek hastaneye ulaştırmaya çalıştı.

Bu arada, hastaneye yaya olarak gitmek isteyen hasta ve yakınları da zor anlar yaşadı. Vatandaşlar, yolda yeterince tuzlama çalışması yapılmamasına tepki gösterdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

22. kez gözaltına alındılar

SONRAKİ HABER

Nilüfer Kadın Korosu şarkılarla Kızıl Ordu Korosu’nu andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...