10 Haziran 2012 10:33

Diplomalı turist rehber dönemi başlıyor

MECLİS Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu Tasarısı ile rehberlere diploma şartı geldi. Bundan sonra üniversitelerin turist rehberliği bölümlerinin önlisans, lisans veya yüksek lisans programlarından mezun olan veya üniversitelerin turist rehberliği bölümü dışındaki diğer böl

Diplomalı turist rehber dönemi başlıyor
Paylaş

MECLİS Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu Tasarısı ile rehberlere diploma şartı geldi. Bundan sonra üniversitelerin turist rehberliği bölümlerinin önlisans, lisans veya yüksek lisans programlarından mezun olan veya üniversitelerin turist rehberliği bölümü dışındaki diğer bölümlerinden en az lisans düzeyinde mezun olduktan sonra, belirlenen dillerde ve gerektiği halde belirlenen bölgelerde ülkesel ve bölgesel turist rehberliği sertifika programını başarıyla tamamlayanlar rehber olabilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Turist Rehberliği Meslek Kanun Tasarısı’nın geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildiği hatırlatıldı. Açıklamaya göre kabul edilen tasarı ile turist rehberliği mesleğinin icrasına, korunmasına, turist rehberlerinin iş ve işlemlerinin yürütülmesine ve meslek kuruluşlarına ilişkin temel düzenlemeler yapıldı. Bundan sonra üniversitelerin turist rehberliği bölümlerinin önlisans, lisans veya yüksek lisans programlarından mezun olan veya üniversitelerin turist rehberliği bölümü dışındaki diğer bölümlerinden en az lisans düzeyinde mezun olduktan sonra, belirlenen dillerde ve gerektiği halde belirlenen bölgelerde ülkesel ve bölgesel turist rehberliği sertifika programını başarıyla tamamlayanlar rehber olabilecek.
Rehberlerin, turist rehberleri odalarından birine üye olmaları zorunlu olacak. Aktif turist rehberi olabilmek için bir yıl süreyle geçerli olan çalışma kartının alınması gerekecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir Hollanda köyü

SONRAKİ HABER

Newsweek’ten kürtaj yorumu: Bir Erdoğan klasiği!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...