31 Ocak 2017 09:52

Bangladeş’te tutuklanan işçi liderleri için imza kampanyası

Aralık ayında Bangladeş’te asgari ücretin artırılması için yapılan eylemde tutuklanan işçi liderleri için imza kampanyası başlatıldı 

Paylaş

Aralık ayında Bangladeşli hazır giyim işçileri aylık 67 dolar olan asgari ücretin artırılması için eylem yaptılar ve binlerce işçi işten atıldı ve fişlendi. Onlarcası da tutuklandı ve hapsedildi. Temiz Giysi Kampanyası, başlattığı imza kampanyası ile Bangladeş’te üretim yapan markaların fabrika sahipleri ve Bangladeş hükümeti üzerinde baskı oluşturmayı ve işçilerin özgürlüğüne kavuşması talep ediyor.

Bangladeş'te yaşam şartları gittikçe ağırlaşan işçiler, seslerini duyurmak için geçtiğimiz aralık ayında barışçıl bir şekilde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Bu eylem karşısında, fabrika sahipleri yaşanabilir bir ücret ödemeyi kabul etmek ya da en azından ücretleri yeniden değerlendirmeyi gündeme almak yerine, çok sayıda işçi lideri ve hazır giyim işçisine asılsız suçlamalarda bulundu. En az 24 işçi lideri ve işçi tutuklandı ve kefalet reddedilerek, hapsedildi. Bazıları işkence gördü, ölüm tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

Çoğu işçi yasalardan çoktan çıkarılmış bir kanun fıkrasından hareketle suçlanıyor. Bu suçlamalara yüzlerce “isimsiz” işçi dahil edildi. Gelen haberler 3 bin kadar işçinin, işten atıldığı ve fişlenme potansiyeli olduğu yönünde. (HABER MERKEZİ)

İMZA KAMPANYASI İÇİN
 

ÖNCEKİ HABER

Özge Kandemir’i öldüren şoför tutuksuz yargılanacak

SONRAKİ HABER

TGC: Abdi İpekçi gazeteciliği okura saygı gazeteciliğidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...