31 Ocak 2017 09:04

İngiltere’den Trump’a mesaj: Gelme

Müslümanlara vize yasağı getiren ve İngiltere'yi ziyaret edeceği açıklanan Trump İngiltere'de protesto edildi: Gelme

Paylaş

İngiltere’de Trump’ın Müslümanlara ABD’ye seyahat yasağı getirmesi üzerine Başbakanlığın önünde büyük bir protesto gerçekleştirildi, Trump’ın İngiltere’yi ziyaret edeceğinin açıklanmasına da tepki gösterildi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da, 10 Downing Street önünde binlerce insan Donald Trump’ın 7 Müslüman ülke vatandaşlarının ABD’ye seyahat etmesini yasaklayan kararına karşı eylem yaptı.

“Trump yasağına hayır” ve “Hepimiz göçmeniz” sloganları  atan Londralılar, “Donald Trump’ın gitmesi gerekiyor” ve “Yüz karası May” diyerek İngiltere Başbakanı’na da Trump’a verdiği destek nedeniyle tepki gösterdiler.

İşçi Partisi Milletvekilli Diana Abbott ve bir çok tanınmış kişinin de katıldığı eylem, Gazeteci ve Yazar Owen Jones ve Facebook sayfası sayesinde örgütlendi.

Savaşı Durdurun Koalisyonu da hafta sonu yaptığı toplantıda Trump’ın İngiltere’yi ziyaret edeceği açıkmalalarına tepki göstererek, “Bu ziyarete karşı durmaya ve gerçekleşmesi halinde kitlesel protesto düzenlemeye karalıyız” açıklaması yaptı.

Başbakan Theresa May, Trump’ın yasağına ‘katılmadığını’ açıklamasına rağmen, daha önceden bir ziyaret teklifinin ‘yapıldığını ve kabul edildiğini’ söyledi.

İnternet üzerinden başlatılan bir imza kampanyasına katılan 1 milyondan fazla İngiltereli Trump’ın İngiltere ziyaretinin iptal edilmesini istiyor. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Turizm geliri yüzde 27,2 azaldı

SONRAKİ HABER

‘Referandumda işçilerin tüm kazanımları da oylanacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa