31 Ocak 2017 09:03

MÜ’deki cinsel istismar davası ertelendi

MÜ'de yüksek lisans öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla öğretim görevlisi O.Ç. hakkında açılan davanın duruşması ertelendi.

Paylaş

Mersin Üniversitesi (MÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi O.Ç.nin danışmanlığını yaptığı yüksek lisans öğrencisine  cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla açılan davanın 4'üncü duruşması görüldü. Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık ve mağdur ile birlikte, tarafların avukatları ve yakınları katıldı. Duruşmaya izleyiciler ise alınmadı. 

Duruşmanın başlaması ile birlikte mağdur tarafın önceki duruşmada yaptığı reddi hakim talebinin reddedildiği değerlendirildi. Reddi hakim talebinin mahkeme tarafından değerlendirilmeden bir üst mahkemeye gönderilerek, reddedildiğini ifade eden mağdur avukatları usüle aykırı olduğu gerekçesi ile itirazda bulundu. Mağdur avukatlarının itirazlarının yerinde olduğunun görülmesi üzerine mahkeme reddi hakim talebinin mahkemece tekrar değerlendirilmesi ve taraflara iletilmesine karar verdi. Duruşma 21 Şubat 2017’ye ertelendi. 

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim Üyesi O.Ç.’nin danışmanlığını yaptığı yüksek lisans öğrencisine 2015 yılında zorla cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmişti. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunulması üzerine “Kişinin nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla a O.Ç. hakkında dava açılmıştı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

18 avukata Cizre soruşturması

SONRAKİ HABER

CHP'li Budak: OHAL ve ‘Başkanlık’la turizmde mümkün değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...