31 Ocak 2017 08:26

EMO kuruluş yıl dönümünde Anayasa tepkisi

EMO'dan Anayasa tepkisi: Cumhurbaşkanı, OHAL'in kalıcılaştırılmasıyla dahi yetinmeyerek, tek adam yetkileriyle donatılmak istiyor.

Paylaş

Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hüseyin Yeşil, odalarının Ankara Şubesi'nin 40. kuruluş yıl dönümünde Anayasa değişikliğine tepki göstererek, “OHAL koşullarını olağanlaştırmaya çalışıyorlar. Bu değişikliğe karşı direnmek meşrudur” dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi kuruluşunun 40. yıl dönümünü, odanın genel merkezinde düzenlediği etkinlikle kutladı. Odanın Genel Başkanı Hüseyin Yeşil etkinlikteki açılış konuşmasında gündemde olan Anayasa referandumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeşil, yapılmak istenen Anayasa değişikliğiyle ülkenin kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) yönetilmek istendiğini belirterek, “Esastan bakıldığında Anayasa değişikliğinin adı üzerinde olağanüstü yönetim usulü olan OHAL koşullarının sisteme yerleştirilmesi olduğu görülmektedir. OHAL ile tüm yetkileri toplayan Cumhurbaşkanı, OHAL'in kalıcılaştırılmasıyla dahi yetinmeyerek, tek adam yetkileriyle donatılmak istemektedir” dedi. Yeliş, Anayasa değişikliğine karşı direnilmesi gerektiğini ifade ederek, “Kişisel bir iktidar hırsıyla her yolun mubah sayıldığı, baskı ve zorbalığın olduğu yerde her türlü direniş haktır” diye vurguladı.      

EMO Ankara Şube Başkanı Fatih Kaymakçıoğlu, şubelerinin 29 Ocak 1977 yılında kurulduğunu ve bu yıl 40. yıllarını kutladıklarını söyleyerek, “Kırk mitolojisi halk kültürümüzde ve dinsel inançlarımızda kutsallık içermektedir. Kırk bu kadar etkilemişse toplumumuzu, biz de karanlık günlerin yırtıp atacak, bilim aydınlığı ile sarıp sarmalamış, güzel günlerin habercisi olması diliyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de 2016 yılında en az 1970 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

DTK, HDP, DBP, HDK ve TJA'dan referandum açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa