31 Ocak 2017 07:50

Almodovar 70. Cannes Film Festivali'nde jüri başkanı

70. yılında Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığını Pedro Almodovar üstlenecek.

Paylaş

Bu yıl 70. yaşını kutlayacak olan Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığını Pedro Almodovar üstlenecek. Festival kapılarını 17 Mayıs 2017'de açacağını duyurdu.

En ünlü İspanyol yönetmenlerde Almodovar, 24 Eylül 1949'da İspanya'da doğdu. 1980 yapımı ilk uzun metrajlı filmi, "Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón" farklı eleştiriler aldı. "Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar" filmini çektiği 1988 yılında ise Almodovar, orijinal ve dahi bir yönetmen olarak nitelendirildi. Günğmüzde hala bu ünvanını koruyan yönetmen, En İyi Yabancı Film Akademi Ödülü ve En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü sahibidir. Julieta, İçinde Yaşadığım Deri, Dönüş, Konuş onunla, Annem hakkında her Şey gibi ünlü filmleri çekmiş ve yazmıştır. Filmlerinde genellikle güçlü renkler, kuvvetli bir dekor, feminizm ve kompleks anlatımlar göze çarpmaktadır.

Almadovar’ın son filmi Julieta, bir kadının geçmişiyle hesaplaşmasını anlatıyor. 

“Artık 50'li yaşlarını süren Julieta, yaşadığı evden ve şehirden taşınmak üzeredir. Sevgilisiyle yeni bir hayat kuracak olan kadın tam hazırlıklarının ortasındayken bir gün yolda başka genç bir kadınla karşılaşır. Belki de aradan 20 yıl geçmiştir ama kadının Julieta’ya hatırlattıkları şimdi dün gibi tazedir. Yüzleşmek istemediği geçmişini anımsatan bu kadın, zaten tereddütteki Julieta'nın kafasını iyice karıştıracaktır. Yaşadığı şehirden taşınmaktan vazgeçen Julieta bu vesileyle sevgilisinden de ayrılır. Yolda karşılaştığı kadının kendisine anımsattıklarından yola çıkarak, geçmişiyle hesaplaşmaya başlar.”

Pedro Almodóvar'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin başrollerinde Emma Suárez ve Adriana Ugarte başrolleri paylaşırken, Daniel Grao Rossy de Palma, Inma Cuesta ve Dario Grandinetti kadroda yer alan diğer isimler. Zorlu bir hayat süren Julieta'nın 1985 yılından 2015 yılına kadar geçen 30 yıllık süreçte yaşadığı olayları izliyoruz.
Julieta, Türkiye’de 28 Ekim’de vizyona girmişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Barış imzacısı Prof. Dr. Mine Gencel Bek istifa etti

SONRAKİ HABER

Türkiye’deki grev yasaklarına Stuttgart’tan tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa