31 Ocak 2017 06:26

Servis aracı değil, eziyet aracı

İzmir Büyükşehir Belediyesi park bahçeler işçilerinin servis araçları, dinlenme, giyinme alanı, mutfak ve malzeme deposu olarak kullanılıyor.

Paylaş

İzmir’de Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, işçilerin servis aracı olarak kullanılması gereken araçları dinlenme, giyinme alanı, mutfak ve malzeme deposu olarak kullanılıyor. 

İŞÇİLERİN CAN GÜVENLİĞİ HİÇE SAYILIYOR

Belediye, araçlarını aynı zamanda malzeme deposu olarak kullandırdığı için araçlarla mazot da taşınıyor. Mazotların hemen yanında ise işçiler, araçlara kurdukları kömür sobalarıyla ya da katalitik sobalarla ısınmaya çalışıyor. Yine araçta "taşıma izni olmayan nakliye araçları hariç" diğer tüm araçlarda taşınması yasak olan "mutfak tüpü"nde ise işçiler, yemeklerini ve çaylarını yapıyor. 15 kişilik gruplardan oluşan ve vazifelerinin çoğunu şantiye alanlarının ve şehrin dışında gerçekleştiren işçilere seyyar tuvalet bile tahsis edilmiyor. 

İşçiler, konuyu iletmelerine rağmen bir sonuç alamadığını ifade ederek, “Isıtıcımız olmadığı için soğuktan birçok arkadaşımızın böbrekleri iflas etti. Bununla beraber yaz aylarında ise sıcaktan ya bayılıyoruz ya da burnumuz kanıyor. Bizi köle gibi çalıştırıyorlar” dedi. (İzmir/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Ercan Karakaş: Muhalefet iktidarın tuzağına düşmemeli

SONRAKİ HABER

TBB ve barolar, CMK 2017 ücret tarifesini yargıya taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...