31 Ocak 2017 04:19

Kanada'da cami saldırısı: 27 yaşındaki öğrenci tutuklandı

Kanada'da 6 kişinin yaşamını yitirdiği cami saldırısı sonrası aşırı sağcı görüşleriyle tanınan Alexandre Bissonnette tutuklandı.

Paylaş

Kanada'nın Quebec kentinde bir camiye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili olarak Fransız-Kanadalı bir zanlının tutuklandığı açıklandı.

BBC'nin haberine göre tutuklanan Alexandre Bissonnette isimli öğrencinin, saldırıda hayatını kaybeden 6 kişi için toplam 6 kez birinci derece cinayetle suçlandığı bildirildi.

27 yaşındaki Bissonnette, yaralı durumdaki 5 kişi için de ayrı ayrı cinayete teşebbüsle suçlanıyor.

Silahlı saldırıya hedef olan İslam Merkezi'nde akşam namaz için toplanmış 50'ye yakın kişi bulunduğu ifade edildi.

Olay sonrası "şüpheli olarak" gözaltına alınan Fas kökenli bir kişinin ise tanık olarak değerlendirilmeye başlandığı açıklandı.

AŞIRI SAĞCI GÖRÜŞLERİYLE TANINIYORDU

Saldırının tek zanlısı konumundaki Alexandre Bissonnette'in olay sonrası Quebec'in biraz dışındaki bir bölgede aracının içinde gözaltına alındığı öğrenildi.

Bissonnette'in polisi arayarak "işbirliği" yapmak istediğini söylediği de bildirildi.

CBS televizyonunda yer alan habere göre, 27 yaşındaki Bissonnette, saldırının gerçekleştiği camiye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Laval Üniversitesinde siyaset bilimi ve antropoloji öğrenimi görüyordu.

Quebec emniyeti saldırıda hayatını kaybedenler arasında, Laval Üniversitesi'nde profesör olan 60 yaşındaki Khaled Belkacemi'nin de bulunduğunu açıklamıştı.

Kanada medyası, zanlı Bissonnette'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın ve Fransız Ulusal Cephesi lideri Marine Le Pen'in sosyal medya hesaplarını beğendiğini de duyurdu.

"Mülteciler Hoşgeldiniz" isimli bir kuruluşta çalışan Francois Deschamps isimli yetkili, Alexandre Bissonnette'in aşırı sağ görüşleri ile tanındığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Osmanlı torununun sitesi cuma namazı sırasında kapanıyor!

SONRAKİ HABER

Gaziosmanpaşa'da çatışma: 1 ölü 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...