30 Ocak 2017 22:44

İş adamı Eike Batista polise teslim oldu

Rüşvet ve yolsuzluk ile suçlanan ve 35 milyar dolarlık servetiyle Brezilya'nın en zengin iş adamlarından olan Eike Batista polise teslim oldu.

Paylaş

Rüşvet ve yolsuzluk ile suçlanan Eike Batista, New York'tan Rio de Janeiro'ya gidişinin ardından polise teslim oldu. Batista, 2012’de Forbes dergisinin "Dünyanın en zenginleri" listesinde 35 milyar dolarlık servetiyle 7'nci sırada yer almıştı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Brezilya’da özellikle madencilik sektörünü tekeline almış olan Batista, Rio de Janeiro eyaletinin eski valisi Sergio Cabral’a, bazı ihaleleri kazanmak için 16,5 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanıyor.

Batista hakkında rüşvet ve yolsuzluk gerekçesiyle Brezilya polisi tarafından Perşembe günü tutuklama emri çıkarılmıştı. Yapılan baskında Rio’daki evinde bulamayan Batista'nın New York'ta olduğu öğrenilmişti. Suçlamaları reddeden Batista, adını temize çıkarmak için Rio’ya dönme kararı almıştı.

Sergio Cabral ise Kasım ayında “Araba Yıkama Operasyonu” adı verilen daha büyük bir yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Liverpool, Chelsea’den 3 puan istiyor

SONRAKİ HABER

Google'ın Quilicura veri merkezi solar enerjiyle çalışacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...