30 Ocak 2017 17:18

Eski AKP’lilerden yeni parti: Hayır Partisi

Egemen Bağış ve Mehmet Müezzinoğlu'nun eski danışmanlığını yapan siyasetçi Tuna Bekleviç, 'Hayır Partisi'nin kuruluşunu ilan etti.

Paylaş

AKP'den Edirne milletvekili adayı olan,  AKP'li bakanlar Egemen Bağış ve Mehmet Müezzinoğlu’nun eski danışmanlığını da yapan siyasetçi Tuna Bekleviç, 'Hayır Partisi'nin kuruluşunu ilan etti. Parti, 'Hayır' kampanyası yürütecek.

Sputnik'te yer alan habere göre, henüz resmi olarak kurulmayan, sadece referandum sürecinde faaliyet gösterecek olan 'Hayır Partisi' referandumdan sonra kapanacak.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Tuna Bekleviç, anayasa değişikliği için ‘Cumhuriyetin sonu olacağı’ifadelerini kullandı. Değişikliğin Türkiye’nin hiçbir temel sorununa çözüm olmayacağını, sorunların çözülmesinden ziyade geride kalan asgari birlikteliği de ‘imha edeceğinden’ söz eden Bekleviç, partinin kuruluşunu şu sözlerle duyurdu:

"İşte bu ‘Hayır’ sahipleri olarak bir parti çatısı altında buluşuyoruz: Hayır Partisi. Amacımız sadece referanduma kadar meramımızı anlatmak ve ‘Hayır’ları çoğaltmak. Bu parti referandum sonuçlarının açıklanmasından beş dakika sonra kendisini imha edecek. Düşünüp taşınıp ‘en doğrusu Hayır!’ diyen herkesi bu mücadeleye bekliyoruz. Derdimiz bizim de kafamızı sokacak bir partimiz olsun değil, hala onarılabilecek bir ülkemiz olsun.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Cenevre görüşmeleri ileri bir tarihe ertelendi’

SONRAKİ HABER

Husiler, Suudi koalisyonuna ait gemiyi vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...