30 Ocak 2017 16:05

Roboski-Der için imza kampanyası başlatıldı

KHK ile kapatılan Roboski-Der’in yeniden açılması talebiyle internette imza kampanyası başlatıldı.

Paylaş

28 Aralık 2011’de savaş uçaklarının bombardımanıyla katledilen 34 yurttaşın ailelerinin adalet mücadelesini yürüttükleri ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Roboski İçin Adalet-Yeryüzü İçin Barış Derneği’nin (Roboski-Der) yeniden açılması için internetten imza kampanyası başlatıldı.

Katliamın ikinci yılında derneğin kurulduğu belirtilen kampanya metninde, derneğin 34 yurttaşın faillerinin bulunması için verdiği adalet mücadelesinin yanı sıra, benzer katliam ve ölümlerin savaşın sonucu olduğu ve savaşlara karşı barışın savunuculuğunu yaptıkları belirtildi.

Katliamın 5’inci yılında derneğin OHAL kapsamında faaliyetlerinin durdurulduğunu ardından da KHK ile tamamen kapatıldığının belirtildiği metinde “Roboski katliamının sorumlusu siz değilseniz ve failleri bizim kadar bulmak ve yargı önüne getirmek istiyorsanız Roboski katliamının başından itibaren adalet mücadelesi yürüten ailelerden özür dileyerek Roboski katliamının faillerinin ortaya çıkarılması için adeta kamusal bir görevi yerine getiren derneğimiz Roboski-Der'in tüm haklarını iade etmek sureti ile derhal açılmasını talep ediyoruz” denildi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Tokat Devlet Hastanesi'nde yangın paniği

SONRAKİ HABER

Gökhan Bulut: Gazeteciliğin kendisi ifade özgürlüğüdür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...