30 Ocak 2017 13:22

‘Rapora gerek kalmadan Ahmet Türk bırakılmalı’

Tutuklu Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk'ün avukatları “Adli Tıp Kurumu raporuna gerek kalmadan Türk’ün bırakılması gerekiyor” dedi.

Paylaş

Serpil BERK
Diyarbakır

Görevden uzaklaştırılmasının ardından tutuklanan ve Silivri Cezaevinden Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevine sevk edilen Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, buradan da sağlık kontrolü amacıyla İstanbul’a götürüldü. Türk, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından yeniden Elazığ’a getirildi. 

ATK’nin vereceği rapor önümüzdeki günlerde mahkemeye gönderilecek. Raporun Türk’ün tutukluluk halinin devam edip etmeyeceği, konusunda etkili olacağını ifade eden Avukat Erdal Kuzu, “Ancak bu rapora gerek kalmadan Türk’ün bırakılması gerekiyor” dedi.

‘ELAZIĞ RAPOR VERME YETKİSİNİ KULLANMADI’

Türk’ün avukatlarından Erdal Kuzu, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de cezaevi koşullarında kalamaz raporu verme yetkisinin olduğunu fakat risk almak istemediğini belirtti. Kuzu, “Elazığ bu raporu verip ATK’nin onaylamasını bekleyebilirdi. Fakat bunu yapmadılar. Cezaevi koşullarında kalamaz raporu için İstanbul’a götürüldü. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra beklentimiz raporun olumlu anlamda verilmesidir. Bu sürecin uzaması da mümkün. Ama kamuoyunun da Ahmet Türk’ün yaşı ve sağlık sorunlarına ilişkin bir duyarlılığı var. Bunun sürecin hızlı ilerlemesinde etkili olacağını düşünüyoruz. Ancak her şeye rağmen öncelikle bu rapora gerek duyulmadan bırakılması gerekiyor. Çünkü hukuksuz bir durum söz konusu. Ama maalesef böyle olmadı. ATK raporlarının çıkma süresi uzun ve bürokratik engeller de olabilir. Ama kamuoyunun hassasiyeti bunu değiştirecek diye düşünüyorum. Beklentimiz raporun birkaç gün içerisinde çıkmasına dönük” dedi.

ÖNCEKİ HABER

HDP'li vekiller Beştaş ve Bilgen hakkında yakalama kararı

SONRAKİ HABER

İzmir’de Eğitim Sen üyelerinden 10'u serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...