30 Ocak 2017 13:19

HDP'li vekiller Beştaş ve Bilgen hakkında yakalama kararı

HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Ayhan Bilgen hakkında tutuklanmaları için yakalama kararı çıkarıldı.

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Ayhan Bilgen hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarıldı. 

HDP Adana milletvekili Meral Danış Beştaş, 2 gün önce evi polislerce basılarak gözaltına alınmıştı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Beştaş, serbest bırakılmıştı. 

Aynı şekilde HDP Parti Sözcüsü ve Kars milletvekili Ayhan Bilgen de dün Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınmış, savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılmıştı. 

Bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasından soruşturma yürütülen Beştaş ve Bilgen'in serbest bırakılmasına Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde itiraz ederek, her iki milletvekilinin de tutuklanmasını istedi. İtirazı değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, Milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Ayhan Bilgen hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı verdi. Beştaş ve Bilgen'in yakalanmaları durumunda tutuklanacakları bildirildi. (DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

15 akademisyene 15’er yıl hapis talebi

SONRAKİ HABER

‘Rapora gerek kalmadan Ahmet Türk bırakılmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...