30 Ocak 2017 13:05

‘Bizim gerçeği anlatma sorumluluğumuz var’

Gözaltında 24 gün tutulan ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan yaşanan süreci, direnişini Karınca’ya değerlendirdi.

Paylaş

Redhack’in yayımladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haberler gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve 24 günlük gözaltı süresinin ardından serbest bırakılan Etkin Haber Ajansı (ETHA) Sorumlu Müdürü Derya Okatan yaşanan süreci  direnişini Karınca’ya değerlendirdi. 24 günlük gözaltı sürecini anlatan Okatan, “Neyle suçlandığımız dahi açıklanmadı. Bizler savcılığın daveti olması durumunda ifadeye gidebilecekken evlerimiz basılarak gözaltına alındık” dedi.
Türkiye’de basına yönelik her dönem baskıların olduğunun altını çizen Okatan, “Muhalif basın her dönem çok yoğun baskı altında tutulmaya çalışıldı. Ancak hiçbir dönem bu kadar zorbaca yöntemler kullanılmadı. AKP iktidarı “tek”çi anlayışını basın üzerinde de uygulamaya çalışıyor. İktidarı eleştiren tüm basın kuruluşlarını ve gazetecileri yok etmeye dönük bir politika uygulanıyor” dedi.

‘BURADAN ANCAK GÜÇLÜ BİR DİRENİŞLE ÇIKARIZ’

Bu koşullarda objektif habercilik anlayışını sürdüren gazetecilerin varlığının önemli olduğunu söyleyen Okatan, “Ancak bugün gelinen aşamada çok daha fazlasını yapmamız gerektiği açık. Bunun için her şeyden önce gazetecilerin daha örgütlü ve yan yana durması gerekiyor. Saldırıları ancak daha güçlü bir direnişle durdurabiliriz. Gazetemiz mi kapandı, internet gazetesiyle insanlara ulaşabiliriz. Ya da televizyonumuz kapandıysa sokakları stüdyolara dönüştürebiliriz. Çünkü bizim halklara karşı bir sorumluluğumuz var: Gerçekleri anlatmak” dedi.

Derya Okatan, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat, Ömer Çelik, Metin Yoksu ve Eray Sargın ile birlikte Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haberler gerekçe gösterilerek 25 Aralık 2016’da gözaltına alındı.

Gözaltına alındığı andan itibaren açlık grevine başlayan Okatan, 24 günün ardından Metin Yoksu ve Eray Sargın ile birlikte serbest bırakıldı. Tunca Öğreten, Mahir Kanaat ve Ömer Çelik ise tutuklandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Rojda Şekersöz’e İsveç’ten ödül

SONRAKİ HABER

Yarkadaş'tan gazeteci Barış İnce'ye kelepçeye tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...