30 Ocak 2017 12:25

Monte Carlo Balesi İstanbul’da

Dünyaca ünlü Monte Carlo Balesi 16 ve 17 Mayıs akşamı İstanbul’da izleyicileriyle buluşacak.

Paylaş

Monte Carlo Balesinden “Göl - Kuğu Gölü’ne İthafen”, Ünlü Koreograf ve Yönetmen Jean-Christophe Maillot’nun klasik repertuvarında yer alan Kuğu Gölü’ne getirdiği çağdaş yorumla iki gece üst üste İstanbul’da seyircilerle buluşacak.

Dansı tiyatroyla birleştirirken sanatın tüm alanlarından beslenen Yönetmen ve Koreograf Jean-Christophe Maillot’nun, Fransa’nın en önemli edebiyat ödüllerinden Goncourt Akademisi Ödülünün sahibi Yazar Jean Rouaud’nun iş birliğinde hayata geçirdiği prodüksiyon, Çaykovksi’nin başyapıtına yepyeni bir yaklaşım getiriyor. “Göl - Kuğu Gölü’ne İthafen”de, Siegfried ve Odette’in zamana meydan okuyan hikayesi, çarpıcı sahne tasarımı ve kostümlerle büyüleyici bir deneyime dönüşüyor. 

Kökleri, Sergei Diaghilev önderliğinde 1909 yılında atılan ve tüm dünyada bale sanatına yeni bir anlam katarak çığır açan Ballets Russes Topluluğuna dayanan Monte Carlo Balesi, 1985 yılında H.R.H. Hannover Prensesinin isteğiyle kuruldu. 1993 yılından bu yana Jean-Christophe Maillot’nun yönetiminde olgunluk ve mükemmelliğin temsili haline gelen topluluk 50 başarılı dansçıdan oluşuyor. 

“Göl - Kuğu Gölü’ne İthafen”, 16 ve 17 Mayıs akşamları Zorlu PSM’de izlenebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa değişikliği cuma günü Erdoğan’ın onayına sunulacak

SONRAKİ HABER

Karabağlar Belediyesi'nde grev başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...