30 Ocak 2017 11:30

İhraç edilen mimar Alev Şahin oturma eylemi başlattı

Düzce’de KHK ile hakkında ihraç kararı verilen Mimar Alev Şahin, 'İşimi, ekmeğimi geri istiyorum' diyerek oturma eylemi başlattı.

Paylaş

Düzce'de 6 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2011 yılından bu yana çalıştığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ndeki görevinden ihraç edilen Mimar Alev Şahin, 'İşimi, ekmeğimi geri istiyorum' diyerek kent merkezinde oturma eylemi başlattı.

Alev Şahin, kentin en işlek noktalarından Spor Sokak girişindeki meydanda oturma eylemi başlattı. Elinde, ‘İşimi, ekmeğimi geri istiyorum’ yazılı dövizle oturan Alev Şahin'e bazı vatandaşlar da destek verdi. Mimar Alev Şahin, KHK ile hiçbir gerekçe gösterilmeden kamudaki görevinden ihraç edildiğini belirtti.

1999 yılındaki Gölcük ve Düzce depremlerinde çürük binaların enkazında ölen insanlardan etkilenerek mimar olduğunu belirten Alev Şahin, meslek hayatı boyunca mimarlık bilgi ve birikimimi deprem görmüş bir halkın çıkarından başka hiçbir şey düşünmeden halk için kullandığını söyledi.

Alev Şahin, bu sürede denetimsizliğe göz yummadığı, beton ve agrega denetimlerinde firmalara idari para cezası düzenlediği için milletvekillerine şikayet edildiğini, kurumda baskı gördüğünü, mobbing uygulandığını ifade etti.

“Ne katilim, ne hırsızım. İşimi geri istiyorum” diyen Şahin, OHAL ile Anayasaya aykırı biçimde ihraç edilmesinin suç olduğunu vurguladı.

Alev Şahin, işine geri dönünceye kadar her gün 13.00-18.00 saatleri arasında oturma eylemini sürdürüeceğini söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çizer Ramize Erer'e ‘Yaratıcı Cesaret Ödülü’

SONRAKİ HABER

Önder: Talebimiz merhamet veya şefkat değil, adalet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...