30 Ocak 2017 11:16

Lavrov: Irak'a IŞİD'le mücadelede ek destek sunmaya hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Irak'ın IŞİD'le mücadelede ek destek talep etmesi halinde buna olumlu yanıt vermeye hazır olduklarını belirtti.

Paylaş

Sputnik’in haberine göre, Eritreli mevkidaşı Osman Saleh ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, talep gelmesi halinde Irak'a IŞİD'le mücadele alanında en azından istihbarat değişimi ve çeşitli konularda ek destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

'BAĞDAT'TAKİ İSTİHBARAT MERKEZİ DAHA ETKİLİ KOORDİNASYON İÇİN KULLANILABİLİR'

"IŞİD'in sadece Suriye'de değil, Irak'ta da etkili olduğunu unutmayacağız. Bağdat'ta Irak, Rusya, İran ve Suriye'nin yer aldığı istihbarat merkezi faaliyet gösteriyor" diyen Lavrov, IŞİD'in farklı ülkeler ve bölgelerde etkin olmasından dolayı Bağdat'taki mekanizmanın IŞİD'le mücadele faaliyetlerini daha etkili koordine etmek için kullanılabileceğinin altını çizdi.

'UMMAN'DAKİ İSTİHBARAT MERKEZİNDE KOORDİNASYONU ARTIRMAYI PLANLIYORUZ'

Bunun yanında Rusya ve Ürdün'ün Umman'da kurduğu istihbarat merkezine değinen Lavrov, Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın geçen hafta Moskova'ya yaptığı ziyarette bu merkezin daha etkili bir koordinasyonla kullanılması gerektiğinin konuşulduğunu belirtti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Akyazı'da bir mobilya fabrikasının deposunda yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Çizer Ramize Erer'e ‘Yaratıcı Cesaret Ödülü’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...