30 Ocak 2017 10:59

Irak Meclisi'nden ABD'ye misilleme kararı

Irak Meclisi, ABD'nin Irak dahil 7 Müslüman ülke vatandaşlarına getirdiği 'vize yasağı' uygulamasına misilleme yapılmasını istedi.

Paylaş

Reuters'e açıklama yapan bir yetkili, Irak Meclisi'nde yapılan oylama sonucunda, hükümetten ABD'ye 'vize yasağı' nedeniyle misilleme yapılması istenmesi kararının alındığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump cuma günü göçmen alımı programını durdurmuş ayrıca Irak dahil 7 ülkenin vatandaşlarının ABD'ye girişini 90 günlüğüne yasaklamıştı.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi henüz karara tepki göstermezken, IŞİD ile mücadele için bu ülkede 5 binden fazla askerini bulunduran ABD'nin bu adımı çeşitli kesimlerin sert tepkisini çekmişti.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi'nin ABD'nin Irak büyükelçisini bakanlığa çağırarak bu konudaki memnuniyetsizliği ileteceği açıklanmıştı.

Irak'ta IŞİD ile savaşan milis kuvvetler Halk Seferberlik Güçleri (Haşdi Şabi), ABD vatandaşlarının sınır dışı edilmesi ve ülkeye girişlerinin durdurulması çağrısında bulunmuş, Iraklı Şii lider Mukteda el Sadr da misilleme olarak ABD vatandaşlarının ülkeden çıkarılması gerektiğini savunmuştu. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Banderas, kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Volkswagen en çok otomobil satan şirket

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...