Sinema Oyuncuları Birliği ödül töreninde Trump'a protesto

ABD'de Sinema Oyuncuları Birliği ödül töreninde Trump’ın 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarına kısıtlama getiren kararname protesto edildi.

30 Ocak 2017 10:31
Paylaş

ABD’de Sinema Oyuncuları Birliği (SAG) ödülleri Los Angeles’ta yapılan törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine, Başkan Donald Trump’ın, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarına getirdiği ABD’ye giriş yasağına yönelik protestolar damgasını vurdu.

‘TRUMP’UN HATALARI DEHŞETE DÜŞÜRÜYOR’

Ödül konuşması sırasında konuşan oyuncu Julia Louis Dreyfus, bir göçmen çocuğu olduğunu hatırlatarak, “Babam Nazi işgali altındaki Fransa’dan dini cezalandırılmalardan kaçtı. Ben bu ülkeyi seviyorum bu nedenle Trump’un hataları dehşete düşürüyor” dedi. Göçmen yasağını kara bir leke olarak nitelendiren Dreyfus, bu yasağın Amerikan değerlerine uymadığını söyledi.

Ödül alan bir diğer oyuncu Taraji P. Henson, “İnsanlık olarak bir araya gelince biz kazanırız. Her zaman sevgi kazanır” diyerek Trump’un göçmen yasağını protesto etti.

Oyuncu David Harbour ise “Evi olamayan kimsesizleri korumaya devam edeceğiz. Yalanlara boş verip canavarları yakalayacağız” sözleriyle Trump’a gösterdiği tepki salonda uzun süre alkışlandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sagra’da 18 işçi işten atıldı

SONRAKİ HABER

Şirvanlı madencilere işten atma tebligatı gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...