30 Ocak 2017 09:57

Ankara’nın onur ödülleri belli oldu

Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında 'Aziz Nesin Emek Ödülü' İzzet Günay’a, 'Sanat Çınarı Ödülü' Ahmet Say’a verilecek.

Paylaş

Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında verilen onur ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu. “Aziz  Nesin  Emek  Ödülü” İzzet  Günay’a, “Sanat  Çınarı  Ödülü”  Ahmet  Say’a ve “Kitle İletişim Ödülü” Oyuncular Sendikasına verilecek.  

28. Ankara  Uluslararası  Film  Festivali,  20  Nisan’da  gerçekleştirilecek  açılış  gecesiyle  başlayacak. 2017  yılı onur ödülleri, beyazperdenin  tanınmış  isimlerinin de hazır  bulunacağı  gecede  sahiplerine  takdim edilecek.

EVRENSEL BİR MÜZİKOLOG: AHMET SAY

Ahmet Say’ın, İstanbul Belediye Konservatuvarını yarım bırakıp Almanya’da basın yayın eğitiminin  ardından yolu Bingöl’ün dağ köylerine uzandı. Bingöl’de, üç yıl öğretmen ve halk eğitimcisi olarak çalıştı. Türkü, ağıt, masal ve destanlar derledi. Bir müzikolog ilgisiyle  dinlediği her tınıdan bir insan öyküsü  çıkardı. Müzikten edebiyata, dergilerden  ansiklopediye, ressamların, tiyatrocuların, mimarların, sinemacıların, şairlerin ve devrimci politikacıların doldurduğu bir ilişkiler dünyasında Ahmet Say, o mekiğin ta kendisi olarak, bir evrensel insan olarak yaşamaktadır.

YEŞİLÇAM'IN JÖNLERİNDEN İZZET GÜNAY

Oyunculuğa  Dormen  Tiyatrosunda  başlayan İzzet  Günay, 1957-1963  yılları arasında  birçok oyunda  rol  aldı.  1958’de “Kırık  Plak” filminde küçük bir rol ile sinema  kariyerine  başlayan  oyuncu, ilk başrolünü 1964’te “Varan Bir” filminde oynadı Aynı yıl “Ağaçlar  Ayakta Ölür” filmindeki performansıyla Altın Portakal Film Festivalinde ‘En İyi Erkek  Oyuncu” seçilen İzzet Günay’ı Türkiye sinemasının unutulmazları arasına sokan film ise “Vesikalı Yarim” oldu. Yeşilçam’ın görkemli yıllarında rol aldığı onlarca film ile sinema tarihimizdeki yerini sağlamlaştırdı.

MESUT KARA: İZZET GÜNAY: KOMİK JÖN

OYUNCULAR SENDİKASI

Oyuncular Sendikası herhangi bir örgütlenmenin devamı, parçası olarak değil, bağımsız olarak hareket etmekle birlikte oyunculuk alanındaki tüm örgütlenmeler ile de dirsek  temasında olmaya gayret gösteriyor. Özellikle dizi setlerindeki uzun çalışma saatleri, çocuk  oyuncuların çalıştırılmasının düzenlenmesi ve çalışma koşullarının düzenlenmesi konularında yürüttüğü mücadelelerle dikkat çekiyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ'da mübadiller anısına denize karanfil bırakıldı

SONRAKİ HABER

BirGün Yayın Kurulu Üyesi Barış İnce'ye keyfi gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...