30 Mart 2011 08:32

BES: Diyarbakır’da ‘yeşil’ kadrolaşmaya hayır

KESK’e bağlı BES Diyarbakır Şubesi, AKP döneminde yaşanan kadrolaşma, sürgün ve kayırmaları kınadı.Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında konuşan BES Diyarbakır Şube Başkanı Edip Binbir, AKP hükümetinin mevcut kurumları özelleştirerek kurumlarda kadrolaşm

BES: Diyarbakır’da ‘yeşil’ kadrolaşmaya hayır
Paylaş

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında konuşan BES Diyarbakır Şube Başkanı Edip Binbir, AKP hükümetinin mevcut kurumları özelleştirerek kurumlarda kadrolaşma yarattığını ifade etti.

Binbir, “SGK’de yaşanan sürgünleri, kadrolaşmayı ve taleplerimizi dile getirmiştik. Ancak bir cevap verilmedi. Şube Sekreterimiz Mahmut Aba ve bazı iş yeri temsilcilerimiz eski görev yerlerine iade edilmedi” dedi. SGK İl Müdürü Mehmet Şahin ve idarecilerin yasalarda belirtilen görevlerine göre hareket etmesi gerektiğini belirten Binbir, “İl Müdürü AKP’nin bürokratı gibi hareket ediyor. Bu yaklaşım iş ortamında kutuplaşmayı yaratıyor. Bir kez daha tekrarlıyoruz. Şube sekreterimiz ve iş yeri temsilcimiz derhal görevlerine iade edilmeli” dedi. Uyarılarının dikkate alınmaması durumunda eylemlerini sürdüreceklerini belirten Binbir, “Yeşil kadrolaşmaya hayır diyoruz”diye konuştu.

Açıklamanın ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

BES: ‘Maliye Bakanı sözünü tutsun’

SONRAKİ HABER

Gül'ün tahliye etmediği Aras ölüm döşeğinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa