10 Haziran 2012 08:05

Alsancak’tan top geçer TOKİ geçemez

Tarihi Alsancak stadının TOKİ’ye devredilerek yok edilmek istenmesi İzmirli taraftarları ayağa kaldırdı. Tribünlerde birbirlerine rakip olan farklı taraftar grupları, Alsancak stadına sahip çıkmak için tek yumruk oldu.İzmirli taraftar grupları, miadını doldurduğu propagandası ile TOKİ’ye devredilen tarihi Alsancak Stadı’na sahip &cce

Alsancak’tan top geçer TOKİ geçemez
Paylaş
Sinem Uğurlu

İzmirli taraftar grupları, miadını doldurduğu propagandası ile TOKİ’ye devredilen tarihi Alsancak Stadı’na sahip çıktı. Stadın yıkılarak alışveriş merkezi yapılmak istenmesine tepki gösteren taraftarlar sokaklara çıktı. Statlarını ranta kurban etmeyeceklerini açıklayan taraftarın eyleminde ‘TOKİ’ye öfke’ damgasını vurdu. Taraftarlar Alsancak stadından sonra sıranın Gürsel Aksel stadına da geleceğini de söylüyor. Bu iki stat, aynı zamanda olası bir deprem halinde Konak ilçesinin belirlenmiş 4 çadır kent alanından 2’sini de oluşturuyor.

RENKLERİN KARDEŞLİĞİ STADINA SAHİP ÇIKIYOR

Dün akşam Gündoğdu Meydanı’nda bir araya gelen Buca, Altay, Göztepe, Altınordu, İzmirspor ve Damlacıkspor taraftarları, Alsancak stadına kadar yürüdü. En önde, “Alsancak bizimdir, Gürsel Aksel bizimdir” yazılı pankartın taşındığı yürüyüşe, Galatasaray Tek Yumruk ve Fenerbahçe Vamos Bien taraftarları da katıldı. Taraftar hakları derneği girişimi tarafından düzenlenen eylemde, “Statlar deprem güvencem, çadır kentime dokunma” yazılı pankart ve ellerinde taşıdıkları, “Oğlum bak git TOKİ” dövizi dikkat çekti. Gruplar sık sık “Alsancak tarihtir yok edilemez” sloganını attı. Tribün coşkusunu sokaklara taşıyan yüzlerce kişi, Çav bella ve Avusturya İşçi Marşını da Alsancak Stadına uyarlayarak söylediler.

‘YEMİŞÇİ İSTİFA ETSİN’

Stat önünde açıklama yapan Ahmet Atayol, kamusal alanlar üzerindeki rant hesaplarına son verilmesini istediklerini söyledi. İzmir Gücü Spor Vakfı başkanı Tuğrul Yemişçi’nin Alsancak stadına sahip çıkan taraftarları “spora siyaset karıştırmak” ile suçladığını hatırlatan Atayol, “Yemişçi’yi giydiği siyasi gömleği çıkararak gerçekten İzmir sporuna hizmet etmeye ya da üstlendiği İZVAK başkanlığından istifa etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

‘MAKET ÇADIRKENTLERDE Mİ BARINALIM?​’

“Alsancak stadının hatırasını yapılacak bir maketle yaşatırız, yanına da anı defteri açarız” diyenlere, “Olası bir deprem ve ya afet sonrası İzmirlilerin maket çadır kentlerde barınmasını mı da mı öneriyorsunuz” diye cevap veren Atayol, eylemlerinin devam edeceğini ifade etti.  

Eyleme destek veren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise, konuyu Meclis’e taşıyacağını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)


TARAFTARLARIN DİĞER TALEPLERİ

* Alsancak Stadı’nın tarihine, kimliğine, ruhuna ve UEFA kriterlerine uygun biçimde yerinde yenilenmesi
* Kentin güneyinde gereksinim duyulan stat için, Gürsel Aksel stadının geliştirilmesi
* Tüm bu süreçlerde, tesis kullanıcıları (Kulüpler, taraftarlar) başta olmak üzere, tüm kent bileşenlerinin belirleyici olması

ÖNCEKİ HABER

Bekir Kaya ve 2 BDP'li tutuklandı

SONRAKİ HABER

CHP de MHP’siz formüle soğuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...