30 Ocak 2017 06:31

Steve Kerr: Trump’ın kararı çok yanlış

Babası Lübnan'da İslami Cihad saldırısında yaşamını yitiren GS Warriors Koçu Steve Kerr, Trump'ın 'Müslüman yasağı'na tepki gösterdi.

Paylaş

Golden State Warriors’ın Koçu Steve Kerr, ABD Başkanı Donald Trump’ın nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarına yönelik getirdiği ülkeye giriş yasağı kararnamesine tepki gösterdi.

Kerr’ün babası Malcolm Kerr, akademik görevli olarak çalıştığı Lübnan’da 1984 yılında İslami Cihad örgütünün saldırısında yaşamını yitirmişti.

Steve Kerr, yaptığı açıklamada “Babası terör kurbanı biri olarak; insanlara yasak getirerek terörizmle savaşmayı denersek, korku yaratarak bu ülkenin prensiplerinden uzaklaşacağımızı düşünüyorum. Öfkeyi ve terörü tetikleyebilecek her hamleye karşıyım. Bu korkunç bir fikir ve bu karardan etkilenen aileleri anlıyorum. Büyük resme baktığımda, yapılanların dünya güvenliğini nasıl etkileyeceği konusunda endişeliyim. Tamamen karşıtlık yaratacak. Terörü ve suçu çözmek istiyorsanız, bu yol yanlış bir yol” dedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayvacık, 4.0 büyüklüğünde depremle sallandı

SONRAKİ HABER

Mustafa Akıncı'dan 'toprak iadesi' açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...