30 Ocak 2017 00:39

Desa’da işten atılanların tazminatları ödenmedi

Desa Deri'de işten atılan 196 işçinin kıdem ve ihbar tazminatları ödenmedi.

Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

Desa Deri’de işten atılan 196 işçinin önceki gün işlerinin son günüydü. İşten çıkarılan işçilere kıdem ve ihbar tazminatları ödenmezken işçilere “1 ay sonra sizi çağırıp ne zaman ödeme yapacağımızı söyleyeceğiz” denilerek bir belge imzalatıldı. İşçilerin bir kısmı bu kağıtları imzalamayarak haklarının takipçisi olacağını bildirdi. 

Yaşananları aktaran işçilerden Yıldırım Talay şunları söyledi: “Daha önce kıdem ve ihbar tazminatlarımızın uzun vadeli çeklerle ödeneceğini söyleniyordu. Ancak önceki gün toplu çıkarmanın günüydü. Kimseye nakit ya da çek verilmedi. Bir ay sonra çağıracaklarını ve ödemelerin ne zaman yapılacağı 1 ay sonra belli olacağını söylediler. Buna ilişkin bir kağıt imzalatmaya çalıştılar. İmza atıp gidenler var. İmza atıp da hakkının saklı olduğunu yazanlar var. Bir de hiç imza atmayanlar var. Tabi 5 ay sonra da çağırabilir, 10 ay sonra da çağırabilir. Onun inisiyatifine kalmış.” 

EVRENSEL’DE NEDEN HABERLER YAPIYORSUN?

Kendisinin işçiler gittikten sonra insan kaynakları müdürü tarafından başka bir odaya çağırıldığını söyleyen Talay, “Bana ‘Sen Evrensel gazetesinde neden aleyhimizde haberler yapıyorsun. Ne yapmak istiyorsun?’ dediler. Ben de olup biteni anlatmaya çalıştığımı söyledim. Kağıdı imzalamayarak çıktım” dedi. 

Verilecek kıdem ve ihbar tazminatlarının düşük olduğunu belirten Talay, “Kıdem ve ihbar tazminatlarımız aldığımız brüt ücret üzerinden hesaplanmamış. İnsan kaynakları müdürüne söyledim. O da ‘Patronlar konuşurum hallederim’ gibi şeyler söyledi. Ancak bu yalnızca benim sorunum değil. Bu tüm arkadaşlarımın sorunu” diye konuştu. İmza atmayan işçiler olarak pazartesi günü noter aracılığı ile Desa Deri’ye ihtar çekeceklerini ve İŞKUR’a başvurmaya gideceklerini söyleyen Talay, haklarının takipçisi olacaklarını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Rimaks işçileri: Ailelerle beraber 3 bin kişi mağdur

SONRAKİ HABER

ODS işçileri öfkeli: Zulüm değil de ne bu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...