30 Ocak 2017 00:30

Bayancuk grubu, Hasan Aydın’a militan yollamış

IŞİD davasında yargılanan Halis Bayancuk ve grubun sorumlusu olduğu belirtilen İlyas Aydın'ın, 2012 yılında Hasan Aydın'la görüştüğü ortaya çıktı.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

İstanbul'daki IŞİD davasında Halis Bayancuk’la beraber yargılanan ve Bayancuk Grubunun sorumlusu olduğu belirtilen firari İlyas Aydın’ın, 2 Türk askerlerinin yakıldığı iddia edilen görüntülerde ortaya çıkan IŞİD üyesi Hasan Aydın’la, 2012 yılında örgüt görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.

24 Kasım 2015 tarihinde sonuçlanan Adana El Kaide dosyasının iddianamesinde yer alan bilgilere göre, Bayuncuk Grubu sorumlusu İlyas Aydın, beraberindeki Mikayil Yazanel, Kemalettin Mazak, Ulaş Çelebi ve Hüseyin Berber isimli kişilerle birlikte,  21 Mart 2012 tarihinde Adana’da Hasan Aydın’la görüştü. İddianamede, Yüreğir ilçesinde gerçekleşen görüşmenin örgüte eleman temini, örgütsel bilincin arttırılması amacıyla yapıldığı  değerlendirmesinde bulunuldu.  Ayrıca iddianamede Hasan Aydın’ın, El Kaide’nin propagandasını yapmak için örgütün İstanbul sorumlularından Halis Bayancuk ve Ankara sorumlularından Murat Gezenler’in fotoğraf ve yazılarını sosyal medyada paylaştığı belirtildi.  

İddianamede Bayancuk Grubu sorumlusu olduğu belirtilen İlyas Aydın, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen IŞİD davasının firari sanığı aynı zamanda. Halis Bayancuk da bu davada tutuksuz sanık olarak yargılanıyor. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Murat Çağlak tarafından hazırlanan davanın iddianamesinde, İlyas Aydın, Mikayil Yazanel, Kemalettin Mazak, Ulaş Çelebi, Hüseyin Berber ve  Halis Bayancuk, “Silahlı terör örgütüne üye olma, resmi evrakta sahtecilik, silahlı terör örgütü yöneticiliği” ile suçlanıyor. 

ÖNCEKİ HABER

Mısır, 2017 Afrika Uluslar Kupası'nda yarı finale yükseldi

SONRAKİ HABER

TCK madde 299: Cumhurbaşkanı'nın özelliği nedir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...