29 Ocak 2017 20:10

Yeşilkentliler : Kapı kapı dolaşıp Hayır’ı örgütlemeliyiz

Avcılar'ın Yeşilkent Mahallesi'nde yüzlerce kişinin katılımıyla 'Hayır' paneli düzenlendi.

Paylaş

Anayasa değişikliği referandumu öncesinde organize edilen etkinlikler devam ediyor. Son olarak, Avcılar’ın Yeşilkent Mahallesi'nde demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla yüzlerce kişinin katıldığı 'Hayır' paneli gerçekleştirildi.  

"Mutlu bir Türkiye yaratmak için Hayır" sloganıyla gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak CHP PM üyesi İstanbul milletvekili İlhan Cihaner, CHP İstanbul milletvekili Ali Şeker, Emek Partisi MYK üyesi Levent Tüzel ve ÖDP başkanlar kurulu üyesl Alper Taş katıldı. Referandum tartışmalarına dair görüşlerini belirten panelistlerin ardından söz alan mahalle sakinleri 'Kapı kapı dolaşıp Hayır kampanyasını yürütmeliyiz' dedi. Ohal koşullarında anayasa değişikliğinin referanduma  götürülmesine  tepki gösteren konuşmacılar ise bu anayasa ile birlikte meclis fes edilerek tek adam düzeni kurulacak dedi.

'BAŞKANA MECLİSİ FESİH YETKİSİ VERİLİYOR'

Etkinlikte ilk sözü alan CHP İstanbul milletvekili İlhan Cihaner ‘’AKP hükümeti bu anayasal değişikliğinin sistem değişikliği olmadığını söylüyor, buna örnek olarak ise anayasanın ilk 3 maddesinin değişmemesini gösteriyor. Bu tamamen bir aldatmacadır, doğrudan doğruya bir rejim değişiklidir’’ dedi. Bu değişikle birlikte Türkiye’nin hukuk devleti olmaktan çıkarılacağını belirten Cihaner ‘’ parlemento’ nun kıymetiharbiyesi kalmıyor, dünyada hiçbir başkanlık sisteminde başkana meclisi fesih yetkisi verilmemiştir. Bu sistemde Cumhurbaşkanına tek başına istediği her anda meclisi fesih etme hakkı tanınacak ‘’ dedi.

'BU REFERANDUMDA ÜLKEMİZİN GELECEĞİ OYLANACAK'

Cihaner'in ardından sözü alan Emek Partisi MYK Üyesi Leven Tüzel, değişik siyasi partilerin temsilcileri ile bir araya geldiklerini ve yaptıkları toplantılarda 'Hayır'ın nasıl örgütleneceğine dair tartışmalarda bulunduklarını ifade etti. Tüzel konuşmasında; "Bu referandumda ülkemizin geleceği oylanacak, memleket davası olarak görmek ve elimizden geleni yapmak durumundayız. Siyasi düşüncesine bakmaksızın her kesimden yurttaşa  tekadam yönetiminin Türkiye’nin hiçbir sorununa derman olmayacağını anlatmalıyız. Savaşın içerisindeyiz, olağanüstü hali devam ettirme derdindeler, bu anayasa meşru bir temelde hazırlanmadı, tutuklanan siyasi parti temsilcileri ortada, istikrar diyorlar neye istikrar işsizlikte istikrar zamda istikrar, baskıda istikrar ‘’ ifadelerini kullandı.

'REJİM DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE’Yİ UÇURUMA SÜRÜKLÜYOR'

AKP hükümetinin 7 Haziran'da iktidardan gideceğini gördüğinü ve korku duygusundan anayasa değişikliğine gittiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker; "Terör ve kaos ortamında ipler elimizde diyerek Ohal koşullarını da kullanarak anayasa yapma telaşına tutuştular. Biz bu anayasaya kaptı kaçtı anayasası diyoruz. Halkın eğemenliğini  alıp saraya vermek için sabaha kadar mecliste mesai harcadılar. Bu rejim değişikliği Türkiye’yi uçuruma sürüklüyor’’ şeklinde konuştu.

'HAYIR ÇIKACAK BİZ KAZANACAĞIZ'

Son sözü alan ÖDP Başkanlar kurulu üyesi Alper Taş ise ‘’Ohal koşullarında ülkeyi referanduma götürüyorlar, hükümet yetkilileri Fransa da daOhal var ne olmuş diyip bizimle dalga geçiyor. Soruyorum öyleyse Fransa'da meclisin 3. siyasi partisi olan partinin eş genel başkanları, milletvekilleri cezaevine atılıyor mu, televizyonlar, gazeteler kapatılıp gazeteciler tutuklanıyor mu? ‘’dedi. Referandum da karşımızda bir parti değil  devlet olacak diyen Taş ‘’ referandum dan Hayır çıkacak, biz kazanacağız çünkü bunların halkımıza anlatacak hiçbir doğrusu yok" diyerek konuşmasını sonlandırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fransa Sosyalist Partisi cumhurbaşkanı adayı Hamon oldu 

SONRAKİ HABER

Mısır, 2017 Afrika Uluslar Kupası'nda yarı finale yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...