29 Ocak 2017 16:40

Dersim’de yüksek gerilim hatları can almaya devam ediyor

Dersim'deki yüksek gerilim hatları nedeniyle en son Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinde çalışan elektrik işçisi Özgür Bektaş yaşamını yitirdi.

Paylaş

Dersim'de geçtiğimiz yıldan bu yana elektirk direklerindeki yüksek gerilim nedeniyle aralarında elektrik işçileri, asker ve sivil yurttaşlarında olduğu 6 kişi yaşamını yitirdi. 

Son olarak Pülümür ilçesinde yaşanan elektrik kesintisinde ki arızayı gidermek için bölgeye giden Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin (FEDAŞ) AKSA kolunda çalışan 37 yaşında ki elektrik işçisi Özgür Bektaş yaşamını yitirdi. 

Geçtiğimiz yıldan itibaren elektrik akımına kapılarak can veren kişiler şöyle:

* Dersim kent merkezinde, özel bir şirkete ait beton mikseri pompası ile inşaata 29 Eylül Perşembe günü beton dökmek için kurulum yapan Ergün Doğan (34), beton mikserine dokunduğu sırada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. 
* Dersim’de ki Elmalı Jandarma Karakolu’nda askerlik yapan er Sefa Uzun 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. 
* Mazgirt Köprüsü’nde iş yerinde temizlik yapan Taner Tez adlı yurttaşta elektrik akımına kapılarak can verdi. 
* Dersim’e bağlı Sinan Plaj köyünde 11 Ağustos Perşembe günü arızaya giden FEDAŞ işçisi Ergün Karabulut elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

Olası İstanbul depremi Bakanın uykusunu kaçıyormuş

SONRAKİ HABER

Müge Anlı'nın programına 1 milyon 320 bin lira ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa