29 Ocak 2017 16:25

Olası İstanbul depremi Bakanın uykusunu kaçıyormuş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki olası İstanbul depremi için 'Perişan oluruz' dedi. Ancak toplanma yerlerinin AVM yapılmasına değinmedi.

Paylaş

14 yıldır Türkiye’yi 20 yılı aşkın süredir de İstanbul’u yöneten AKP Hükümeti’nin Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, olası bir depremle ilgili, “Anadolu’da olursa altından kalkarız, ancak, İstanbul’da bir deprem olursa perişan oluruz. Uyku yitirecek bir ortam var” dedi. Ancak bakan, bizzat AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AKP’li ilçe belediyeleri tarafından olası bir depremde toplanma yeri olarak ayrılar boş arazilerin AVM ya da otopark yapılmasına değinmedi. 

Özhaseki, Ankara’daki Şehircilik Şurası ardından hafta sonunu geçirmek için Kayseri’ye gitti. Çeşitli etkinliklere katılan Özhaseki DHA’ya konuştu.  İstanbul depremiyle ilgili kaygılarını anlatan bakan Özhaseki, şöyle devam etti: “Geçenlerde Anayasa oylamasının TBMM’den geçmesinin ardından İstanbul’a gittim. Burada, tüm başkanlarını topladım. İstanbul’daki deprem riski anlattım. Bir fay hattı var 250 senede kırılıyor. Şu anda 249’uncu senesi. Bir başka fay hattı var 400 sene oluyor kırılalı. Şu anda 462’nci senesindeyiz. Allah korusun Anadolu’da bir deprem olursa bunun altından kalkarız. Ama, İstanbul’da bir deprem olursa perişan oluruz, ekonomimiz çöker. İstanbul’un nüfusu 30 milyona çıkacak. Yollar aynı, otoparklar, okullar hep aynı. Bu sorun nasıl çözülecek? Bunu kendinize dert etmezseniz size göre ne var? Ama, dert ederseniz uyku yitirecek bir ortam var. O nedenle birçok alanda bir gayret içerisindeyiz. Çaba gösteriyoruz, uğraşıyoruz, güzel işler de oluyor. Rabbim bizi mahçup etmesin.” (KAYSERİ)

ÖNCEKİ HABER

Donald Trump, vize ve iltica yasağını savundu

SONRAKİ HABER

Dersim’de yüksek gerilim hatları can almaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...