29 Ocak 2017 15:36

Tüm Bel Sen İzmir 2 Nolu Şube yeni yönetimini seçti

Tüm Bel Sen İzmir 2 Nolu Şube 6. Olağan Kongresini 'Emek, demokrasi, birlik ve dayanışma' şiarıyla gerçekleştirdi.

Paylaş

İzmir ilçe belediyelerinde örgütlü olan Tüm Bel Sen İzmir 2 Nolu Şube “Emek, demokrasi, birlik ve dayanışma” şiarıyla 6. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Selahattin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye üye ve delegelerin yanı sıra Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol’da katıldı. 

Açılışta konuşan Genel Başkan Öner Salih Erol, OHAL sürecinde belediyeler kayyımların atandığını hatırlatarak, “Kayyım atanan belediyelerde üye arkadaşlarımız var. Kayyımla birlikte birçok belediye arkadaşlarımız işsiz kaldı. Toplamda 502 üyemiz ihraç edildi, 150 üyemiz açığa alındı. Gittiğimiz her yerde söyledik. Kayyımlarınızı tanımıyoruz, tanımayacağız. Seçilenlerin iradesine engel olamazsanız. Bütün üyelerimiz görevine gönene kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. İktidarın baskısının yoğun yaşandığı bir dönemden geçildiğini söyleyen Erol, “Savaşın olmadığı, barışın ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir Türkiye dileği ile kongremizi selamlıyorum” dedi. 

Eski yönetim adına söz alan Faruğ Vergili ise, Türkiye’nin içinden geçtiği süreç belli olduğunu ve zorlu bir serecin beklediğini söyledi. OHAL’le birlikte çıkan KHK’ler ile binlerce kamu emekçisinin hukuksuz gerekçelerle işsiz kaldığını ve uzaklaştırıldığını ifade eden Vergili, “Görünen o ki süreçte daha çok AKP ve mevcut iktidarın karşısında duran, mücadele eden demokratik kitle örgütlerinin ve sendikalara bir saldırı olacaktır. Bunun önüne geçebilmek için Tüm Bel Sen’de dahil bütün sendikalarda bir yenilenme birlikte olma duygusunun gelişmesi gerekiyor. Yeni oluşacak olan yönetim kuruluna başarılar dilerim. Hatalarımızı gören bir yerde bunları tekrar yapmayacak şekilde önümüzdeki süreci örmeye yönelik arkadaşların birlikte bir araya gelmesi gereklidir” şeklinde konuştu. 

Faaliyet raporunun okunmasından sonra delegelere söz verildi. Delegelerin konuşlarından sonra 3 liste ile seçime gidildi. Seçimlerde toplamda 140 delegeden 103 delege oy kullandı. Yeni yönetime Sosyal Demokrat Sendikal Hareket listesinden 37 oy ile 3, Emek Barış ve Demokrasi listesinden 35 oy ile 2, Özgür Değişim Hareketi listesinden ise 31 oy ile 2 kişi girdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilgen: Referandum çalışmamızı engelliyorlar

SONRAKİ HABER

Donald Trump, vize ve iltica yasağını savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...