29 Ocak 2017 15:17

Bilgen: Referandum çalışmamızı engelliyorlar

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan HDP Parti sözcüsü Ayhan Bilgen açıklama yaptı: Referandum çalışmalarımız engellenmeye çalışılıyor 

Paylaş

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğinde adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Adliye çıkışında beraberindeki milletvekilleri ile açıklama yaptı. Bilgen, şu an da eş başkanları dahil 11 milletvekillerinin tutuklu olduğunu, çok sayıda arkadaşlarının bugüne kadar gözaltına alındığını belirterek, şöyle konuştu:

“Bir siyasi partinin görevi olan, halka gerçekleri anlatmak, halkın bu konuyla ilgili yaklaşımını, tutumunu etkileyecek çalışmalar yapma görevimizin yapılmasının engellendiğini düşünüyoruz. Dün yine 4 arkadaşımız bu adliyenin koridorlarındaydı. MYK kararıyla ilgili Genel Merkez hesabından atıldığı iddia edilen 3 Twitle ilgili ki; içeriklerinde ifade özgürlüğüne aykırı hiç bir şey bulunmuyor. Tamamen Kobanê ile dayanışma, Türkiye devletinin de bu duyarlılığı sergilemesi ve IŞİD'in yaptıklarına karşı toplumun duyarlılık geliştirmesine yönelik mesajlar dolayısıyla MYK üyelerimiz yargılanıyor. Ben de bugün İstanbul'da anayasa süreciyle ilgili panellere katılmam gerekirken, sabah havaalanında gözaltına alındım, buraya getirildim.” 

Bilgen açıklamasında referandum sürecini hatırlatarak, “Önümüzdeki günlerde de Türkiye bir referandum tartışması yaşarken, parti yöneticilerimiz, milletvekillerimiz sürekli adliye koridorlarında ifade vermek zorunda bırakılacaklar. Kendilerini savunmak zorunda kalacaklar. Biz bu sürecin demokratik olduğunu, eşit yarış içerisinde olduğunu, özgür biçimde gerçekleştiğini söyleyeceğiz, bunun imkanı yok. Bu, çok açık bir çelişkidir, açık bir tutarsızlıktır. Aslında bu süreç, milletvekillerinin yargılanmasının yolunu açan anayasa değişikliği yapılırken, o keyfi düzenleme gerçekleştirilirken belki de başkanlık hesabı çok önceden başladığı için, bugün bizim çalışma yapmamız engellenmesi için düzenlenme gerçekleştirildi. Biz tekrar bir kez bütün Türkiye kamuoyunun dikkatini buna çekmek istiyoruz. Bu şartlarda gerçekleştirilecek bir referandumun ne kadar meşru olup olmadığına ve bu koşulların, bu tarzın, bu fiili darbenin sürekli hale geleceği bu paketin desteklenmesinin evet çıkmasının Türkiye'yi nereye sürükleyeceğine herkesin dikkatini çekmek istiyoruz” dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir Halkevleri: Dikatatörlüğe ve teslimiyete 'hayır'

SONRAKİ HABER

Tüm Bel Sen İzmir 2 Nolu Şube yeni yönetimini seçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...