29 Ocak 2017 15:07

İzmir Halkevleri: Dikatatörlüğe ve teslimiyete 'hayır'

Halkevleri Ege Temsilcisi Mesut Baybüke, 80 milyonun iradesinin bir kişiye teslim edilemeyeceğini belirterek 'Hayır' çağrısı yaptı.

Paylaş

İzmir Halkevi, “Eşitlik, özgürlük ve laiklik yolunda bu memleket bizim; diktatörlüğe, başkanlığa HAYIR” şiarı ile Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu'nunda 6. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. "Bu memleket bizim başkanlığa hayır" pankartının asıldığı kurula, siyasi parti ve toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Kurulda konuşan Halkevleri Ege Bölge Temsilcisi Mesut Baybüke, 15 yıldan bu yana AKP-Saray politikaları sonucu Türkiye'nin kaos ve ekonomik krize sürüklendiğini belirterek, iktidar ve Saray’ın kendisi gibi düşünmeyen tüm kesimleri susturmaya çalıştığını söyledi. Baybüke, "Darbe girişimini fırsata çevirerek halkın iradesini bir kenara itip ülkeyi KHK'lerle yönetiyorlar" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik operasyonlara da değinen Baybüke, laik, demokratik ve eşit bir ülke için adaletten, kardeşlikten yana olan herkese çağrı yaptı. Baybüke, "Gelin birlikte mücadele edelim. Bu memleket, kadın düşmanlarının, çocuk istismarcılarının, patronların, şeyhlerin değil bu memleket bizimdir. Bu ülkeyi gericilere, kadın düşmanlarına, diktatörlere teslim etmeyeceğiz. Savaşa karşı barışı savunacağız. Halkların özgürlüğünü ve bağımsızlığını savunacağız. 80 milyonun iradesi tek bir kişiye teslim edilemez. Diktatörlüğe, teslimiyete Hayır" dedi.

Konuşmalar sonrasında okunan maliye ve faaliyet raporlarının ardından gidilen seçimde yeni yönetim kurulu seçildi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Abdüllatif Şener: Anayasa paketi baştan sona ucube

SONRAKİ HABER

Bilgen: Referandum çalışmamızı engelliyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...