29 Ocak 2017 14:06

Başakşehir 90+4'te attığı golle Bursaspor'u 1-0 yendi

Spor Toto Süper Lig'in 19'uncu haftasında Medipol Başakşehir, Bursaspor'u 1-0 mağlup etti. 

Paylaş


Spor Toto Süper Lig'in 19'uncu haftasında Medipol Başakşehir, Bursaspor'u 1-0 mağlup ederek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçta Medipol Başakşehir'in golünü 90+4'üncü dakikada Emre Belözoğlu'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topa Mustafa Pektemek'in vuramamasının ardından sahip olan İrfan Can Kahveci kaydetti.

Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Özellikle rakip sahada baskılı ve pas oyununu deneyerek oynamaya çalıştık. Bununla ilgili hücum opsiyonlarını çalıştık. Bu şekilde oynamak ve topa sahip olmaktı planımız. Bizim rakip sahada 3. bölgede durduğumuz ve Bursaspor'un 1 ve 1,5'uncu bölgede bekleyen ve savunmayı doğru yapan bir takım vardı sahada. İlk yarı özellikle bu rakibin kapalı savunmasına karşı daralan oyunları çözmek için hareketli oyun ve pas şiddetine göre bire birler yaptık. Ancak oyunun içerisinde biraz ağır kaldık. İkinci yarı özellikle oyunun hızını biraz daha yükselttik. Yüzde 74 oranında topa sahip olduk. 551 isabetli pas yapmışız. Toplamda 39 orta yapmışız. Rakip 7-8 şut, biz 17-18 şut attık. Oyuna giren oyuncular doğru katkı sağladılar. İrfan Can'ın oyuna girmesi ve diğer arkadaşların da etkili oyunu ve uyumu son saniyede de olsa oyunu kazanmak adına çok önemli. Bursaspor oyunun savunma bölümünü iyi oynadı. Geçen haftaki mağlubiyetten sonra Bursaspor'a karşı kazanmak çok önemli" dedi.

BURSASPOR TEKNİK SORUMLUSU AKDOĞAN: SON DAKİKADAKİ GOLE ENGEL OLAMADIK

Bursaspor Teknik Sorumlusu Tunahan Akdoğan ise takımla birlikte 1 hafta çalışma şansı bulduğunu hatırlatarak, "Hafta içinde rakibimizi izleyip iyi analiz yaptığımı düşünüyorum. Futbolun adaleti yok, son dakikada gelen gol bizi çok üzdü. İlk yarı rakibe fazla pozisyon vermedik, bulduğumuz pozisyonları gole çevirseydik, oyunun akışı farklı olabilirdi. İkinci yarı kontrollü başlayıp kontrataklarla etkili olmayı düşündük. Rakibimize de yine pozisyon vermedik. Oyuncularımız bugün sahada çok iyi mücadele ettiler. Başakşehir iyi bir takım, bu takıma sahasında pozisyon vermeden birkaç pozisyon bulduk ancak son dakikadaki gole engel olamadık." (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hemşireler, zorunlu staja tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Ayhan Bilgen serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...