29 Ocak 2017 13:43

Hemşireler, zorunlu staja tepki gösterdi

İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı kapsamında, sadece İstanbul'da staj zorunluluğu tepki topladı.

Paylaş

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı'na kayıt yaptırıp açıktan öğrenim gören bin hemşireye, çalıştıkları hastaneler yerine sadece İstanbul’da staj yapma zorunluluğu getirilmesine tepki gösterildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan işbirliği ve yönetmelik değişikliği ile 26 Kasım 2014'te ön lisans mezunu sağlık çalışanlarına ‘lisans mezunu’ olma olanağı sağlandı. Bu olanak çerçevesinde, 2015 yılının güz döneminde İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı’na bin hemşire kayıt yaptırdı. Erzurum Atatürk, Malatya İnönü ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi gibi yüksek öğrenim kurumları da çok sayıda öğrenciyi kabul etti.

Yaklaşık 1.5 yıldır AUZEF'te açıktan eğitim gören öğrenciler, 4 Ocak’ta yayınlanan AUZEF Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı Klinik Uygulama (Staj) Rehberi ile şaşkınlık yaşadı. Rehberde, bölümde uygulanan 20 günlük staj görevinin yalnızca İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Çapa ve Cerrahpaşa Hastanesi’nde yapılabileceği belirtildi. Öğrenciler bu karara tepki gösterip, Malatya, Erzurum ve Samsun'daki öğrencilerin çalıştıkları kurumlarda staj yapabildiğini belirterek, AUZEF'e başvurarak sorunun çözülmesini istedi. Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde çalışan 26 yıllık hemşire Şerife Poçulu Tekin, “Lisans tamamlamak için AUZEF'e geçen yıl kayıt yaptırırken, sadece İstanbul'da staj zorunluluğu bulunduğu bizlere söylenmedi” dedi.  Tekin, “Öğrencilerin çoğu, Türkiye’nin dört bir yanında çalışıyor. Ailemiz, işimiz, çocuklarımız var. Bu karar bizleri mağdur ediyor. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diye konuştu. İstanbul Üniversitesi AUZEF'ten öğrencilere gönderilen açıklamada ise, “Bu konu Program Koordinatörlüğü ve Program Bilim Kurulu'nca alınan bir kararı kapsamaktadır. Dolayısıyla Klinik Uygulama Rehberi'nde belirtilmiş olan kurumlarda staj yapmanız gerekmektedir” denildi. (Adana/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Hayır çok olduğu için değişiklik Meclis'te bekletiliyor?’

SONRAKİ HABER

Başakşehir 90+4'te attığı golle Bursaspor'u 1-0 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa