29 Ocak 2017 13:20

'Kültür Park'ta gökdelen istemiyoruz'

İzmir Kültür Park Platformu, Kültür Park'a yapılması planlanan gökdelen ve konferans salonlarını istemediklerini açıkladı.

Paylaş

Kültür Park Platformu, İzmir Basmane'de bulunan Kültür Park'ın bir bölümünün yıkılarak yerine gökdelen ve konferans salonları yapılmasına karşı Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. "Halkın kararı: Kültür Park park olarak kalsın, koruma kurulu halkın kararına uy" yazılı pankartın açıldığı açıklamada, "Sermayenin yanında değil hukukun yanında doğru karar" ve "Kültür Park’ta kongre merkezi, Basmanede gökdelen istemiyoruz" dövizleri taşındı. Açıklamaya birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eş Başkanları da katıldı.

Grup adına açıklamayı yapan Ali Gültekin, İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin Kültür Park’a yönelik projeleri kabul etmediklerini belirterek, "Kültür Parkı bir kent parkı olarak ele alan, dayatmacı değil uzlaşmacı ve katılımcı bir anlayışla hazırlanacak doğru yönetim modelini içerecek yeni bir 'Kültür Park Koruma Amaçlı İmar Planı' hazırlanarak, gelecek nesillere mümkün olan en yeşil olan Kültür Park talep ediyoruz" dedi. Gültekin, İzmir'in tüm ilçelerinde yürüttükleri kampanya kapsamında topladıkları imzaları 1 Şubat Çarşamba günü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunacaklarını söyledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan sahil güvenlik gemisine engelleme

SONRAKİ HABER

‘Hayır çok olduğu için değişiklik Meclis'te bekletiliyor?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...