29 Ocak 2017 13:05

Öztürk Yılmaz: Tek adam rejimini kabul etmiyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, katıldığı cemevi açılışında tek adam rejimini kabul etmeyeceklerini belirtti.

Paylaş

Ardahan'ın Hanak ilçesine bağlı Koyunpınar köyünde düzenlenen cemevi açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin demokratik karakterinin, demokratik sisteminin hiçbir suretle 'tek adam' rejimine dönüştürülmesini kabul etmeyeceklerini söyledi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin bu meselesine tüm halk sahip çıkacaktır. Bu dayatılan sistemi, yapılacak olan referandumda sandığa gömmek zorundayız. Eğer bunu başaramazsak demokratik sitem çöpe atılacak demektir. Önümüzde bir seçenek var, Türkiye'den mi yanayız, demokrasiden mi yanayız, yoksa tek adam rejiminden ve diktatörlükten mi yanayız. Türkiye inişli çıkışlı da olsa yıllardır demokratik kültüre alışmış bir ülkedir." 

Referandumda korkutma ve sindirme politikası ile devlet imkanlarının kullanılabileceğine dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz "Referanduma giden süreçte, daha önceki seçim kampanyalarında gördüğümüz gibi devlet bütün imkanlarını bir siyasi partinin emrine nasıl sunduysa, şimdi de insanların akıllarını çelebilmek için, insanların fakirliğinden, yoksulluğundan, işsizliğinden yararlanıp bazı imkanlar sunabilir. Türkiye'nin altı oyulurken, rejimin altı oyulurken, demokrasi çöpe atılırken, insanların böyle kurnazlıklarla size sunduğu her ne imkan varsa alın çöpe atın." dedi.

Sindirme ve korkutma operasyonu yapıldığını belirten Yılmaz "Bu dönem AKP'nin seçmeni ikna edebilmek için baskı uyguladığı bir dönem olabilir. Size şunu söyleyeyim korkuyu yok edin. Korku ile yaşamayı reddedin. Bu Cumhuriyeti kuranlar nasıl savaş verdiyseler, bizlerde demokratik bir savaşla bunu kazanalım." diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD Yemen’de hava saldırısı gerçekleştirdi

SONRAKİ HABER

Yunanistan sahil güvenlik gemisine engelleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...