29 Ocak 2017 12:20

Erdal Eroğlu mezarı başında anıldı

23 yıl önce Dersim’de katledilen  TDKP üyesi Erdal Eroğlu Tuzla Aydınlı’daki mezarı başında anıldı.

Paylaş

23 yıl önce Dersim’de katledilen TDKP üyesi Erdal Eroğlu Tuzla Aydınlı’daki mezarı başında anıldı. Anmaya ailesinin yanı sıra EMEP,  HDP,  ESP, KÖZ,  Mayısta Yaşam Kooperatifli  ve Limter İş üyeleri katıldı.

Anmada ilk sözü ailesi adına alan kardeşi Zöhre Evren; "23  yıldır kardeşimin mezarı başında az-çok demeden bizi yalnız bırakmayan, bize güç veren herkese teşekkür ederiz" diyerek aile olarak Erdal’ı özlediklerini belirtti.

HDP Tuzla Yönteticisi Ekrem Servi, Eroğlu’nu yakında tanıdığını belirterek “Devrim ve sosyalizme koşulsuz bağlılığı heyecanına yansıyordu. Bütün azmiyle işçi ve emekçilerin kurtuluş davasının yılma savunucusuydu” dedi.

Limter İş adına konuşan Hakkı Demiral ise “Erdal bugün yaşamış olsaydı eminimki bugün ülkede azgınlaşan faşizmin ve diktatörlüğün  karşısında saf tutup, 'Hayır' cephesini örmek için elinden geleni yapardı. Erdal’a sözümüz devrim   ve sosyalizm olacak” diye konuştu.

Emek Partisi Tuzla İlçe Başkanı Ali Doğan ise, “Faşizm her dönem farklı yollarla bizim hayatımıza müdahale etmesin. Erdal yoldaş ve dava arkadaşları hiçbir zaman geri adım atmadılar. Her koşulda her neredeysek Erdal yoldaşın mücadelesini büyütmeye işçi ve emekçileri devrim ve sosyalizm  davasına kazanmak zorundayız” dedi. 

Yaklaşan referandum sürecine dikkat çeken Doğan şöyle konuştu: “Faşizm ve dikatörlüğün kurumsallaşmasına karşı mahalle mahalle, sokak sokak, fabrika fabrika çalışarak hayır cephesini örmeliyiz.  Referandum süreci boyunca en geniş kitlelerle bağ kurmak, işçi sınıfı ve emekçileri bu çalışmanın bir parçası haline getirebilirsek faşizmi yenilgiye uğratabiliriz. Bunu başarmak demek Erdal’ı anmak demektir.”

Anma şiir dinletisi ve ailesi tarafından lokma dağıtılmasıyla sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trump kararnamesi Atatürk Havalimanı’nı da karıştırdı

SONRAKİ HABER

CHP’li Ağbaba ‘evet’ kampanyasına katılan kaymakamları sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa