29 Ocak 2017 11:19

Roger Federer, 18. kez şampiyon

35 yaşındaki İsviçreli efsane raket Roger Federer, Avustralya Açık'ta şampiyonluğu elde etti.

Paylaş

Avustralya Açık Tek Erkekler finalinde Roger Federer, Rafael Nadal’ı 5 sette geçerek tarihi bir şampiyonluğa ulaştı.

2012 Wimbledon’dan bu yana ilk Grand Slam zaferine ulaşan 35 yaşındaki İsviçreli Federer, bu galibiyet için 3 saat 38 dakika boyunca Nadal’la kıyasıya bir rekabete girdi.

6-4, 3-6, 6-1, 3-6 ve 6-3’lük setlerle kazanılan maç, Federer’in toplamda 18. Grand Slam şampiyonluğu oldu.

İsviçreli raket, 6 aylık sakatlığının ardından kortlara döndükten sonra elde ettiği bu zaferle 1972’de Avustralya Açık’ı kazanan Ken Rosewall’dan bu yana en yaşlı erkek Grand Slam şampiyonu unvanını da ele geçirdi.

Maçın sona ermesiyle gözyaşlarıyla sevincini kutlayan Federer, Avustralya Açık’ta en son 2010’da şampiyon olmuştu. Ödülünü Avustralyalı efsane Rod Laver’in elinden alan Federer, “Tenis zor bir spor. Beraberlik yok. Ancak olsaydı bugün Nadal’a karşı beraberliği ve ödülü paylaşmayı seçerdim” dedi. Federer, “Lütfen oynamaya devam et Rafa. Tenisin sana ihtiyacı var” ifadesini kullandı.

Karşılaşmanın ardından kariyeri boyunca Roger Federer’in en büyük rakibi olan İspanyol Rafael Nadal, “Uzun süren bir ayrılığın ardından bu kadar iyi oynaman harika. Bunu yapmak için çok çalıştığın kesin. Senin için çok mutluyum” dedi. Nadal, “Çok iyi bir ay geçirdiğini ve burada olmak için çok çalıştığını” ifade ederek “Herhalde Roger benden biraz daha fazla hak etti” şeklinde konuştu

Federer bu şampiyonlukla, 3 ayrı Grand Slam’de 5 ya da daha fazla şampiyonluk kazanan ilk erkek tenisçi oldu. Erkekler tenis tarihinin en çok Grand Slam şampiyonluğu bulunan ismi olan Federer’in kişisel müzesinde 5 Avustralya Açık, 7 Wimbledon, 5 Amerika Açık ve 1 Fransa Açık şampiyonluğu bulunuyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB Başkanı Raşit Tükel: Baskı ve zulme karşı 'Hayır'

SONRAKİ HABER

Muradiye’de 2 avcı çığ altında kalarak hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa